Αλλαγή πλεύσης από τον ΕΟΔΥ: Ξεκίνησε να ανακοινώνει ποσοστό ανεμβολίαστων σε ΜΕΘ

Για πρώτη φορά ανακοινώνουν και το ποσοστό των ανεμβολίαστων που είναι σε ΜΕΘ σε αντιδιαστολή με το αντίστοιχο των εμβολιασμένων.

5214756 1

Με μια νέα πληροφορία συνοδεύτηκαν οι σημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για την πορεία της covid19 το τελευταίο 24ωρο. Παρότι ο ΕΟΔΥ καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας συνήθιζε να ανακοινώνει τον συνολικό αριθμό των διασωληνωμένων, σήμερα ανακοίνωσε για πρώτη φορά και το ποσοστό των ανεμβολίαστων που είναι σε ΜΕΘ σε αντιδιαστολή με το αντίστοιχο των εμβολιασμένων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ: «Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 309 (91.42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 29 (8.58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι», όπου με τον όρο «μερικώς εμβολιασμένοι» όπως γίνεται ευλόγως αντιληπτό, εννοούνται όσοι δεν πρόλαβαν να κάνουν την δεύτερη δόση ή δεν έχουν περάσει 14 μέρες μετά την λήψη της δόσης αυτής.

Πρόκειται, ίσως, για μια πληροφορία που ηχεί ως ένα επιπλέον «καμπανάκι κινδύνου» από αυτά που όλο το τελευταίο διάστημα «βαράνε» οι ειδικοί, και πολύ περισσότερο, οι λοιμοξιολόγοι, κάνοντας λόγο για δραματική αύξηση των κρουσμάτων, παράλληλα με τις δραματικές εκκλήσεις που απευθύνουν προς τους ανεμβολίαστους για άμεσο εμβολιασμό.

Βέβαια, σαφώς και δεν μπορεί να παραγνωριστεί ότι οι σημερινές στοχευμένες δηλώσεις περί του ποσοστού των ανεμβολίαστων σε ΜΕΘ,  καταγράφονται στο φόντο των χθεσινών κινητοποιήσεων στο Σύνταγμα, μετά και τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί αυστηροποίησης των μέτρων για την διαχείριση της πανδημίας αλλά και των μέτρων περί υποχρεωτικότητας, που θα τεθoύν σε εφαρμογή από την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, και που όπως όλα δείχνουν, θα οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους σε αναστολή εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι αυτή η νέα πληροφορία ανακοινώνεται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να εξαντλήσει τη στρατηγική της για τη διαχείριση της πανδημίας στο δόγμα της υποχρεωτικότητας αγνοώντας εντελώς την ανάγκη για ολοκληρωμένη, επαρκή και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση γύρω από τα εμβόλια.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων