«Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε» στην ερώτηση του Documento για τις αποκαλύψεις της εφημερίδας σχετικά με το μητρώο ΗΔΙΚΑ

Καμία ουσιαστική απάντηση δεν έλαβε το Documento σε ερώτηση που έκανε στη καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του υπουργείου Υγείας για τα ελλείμματα στις καταγραφές του μητρώου ασθενών της ΗΔΙΚΑ.

5fdceddf825e63704d4ad6d3

Η ερώτηση αφορούσε στις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το σοκαριστικό έλλειμμα καταγραφής νεκρών, διασωληνωμένων και δείγματων στο εθνικό μητρώο ασθενών Covid-19 της ΗΔΙΚΑ και ήταν η εξής:

 

«Διαπιστώνεται τόσο μέσα από έγγραφα που έχει στείλει το υπουργείο Υγείας στις Υγειονομικές Περιφέρειες και στα διαγνωστικά κέντρα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο -τα οποία έχουν δημοσιευθεί – όσο και από τους ίδιους του γιατρούς που καταχωρούν τα στοιχεία των ασθενών μέσα στο μητρώο ότι το εθνικό μητρώο ασθενών covid-19 παρουσιάζει σημαντικές ελλείψεις στις καταγραφές στοιχείων. Το ερώτημα είναι: Με δεδομένο οτι το μητρώο ασθενών αποτελεί το μοναδικό μέσο καταγραφής των κρουσμάτων μέσω του οποίου λαμβάνονται και οι αποφάσεις για την πανδημία, με ποιά στοιχεία τελικά λαμβάνονται οι αποφάσεις και πως γίνεται η παρακολούθηση της πανδημίας από την αρμόδια επιτροπή από την στιγμή που το μητρώο παρουσιάζει ελλείψεις; Παράλληλα καταγγελίες γιατρών αναφέρουν ότι μέχρι πριν λίγες μέρες είχαν πρόσβαση μέσω του μητρώου στα συγκεντρωτικά στοιχεία για την πανδημία και πλέον δεν έχουν. Γιατί συμβαίνει αυτό;»

 

Την απάντηση επέλεξε να την δώσει ο κ. Μαγιορκίνης ο οποίος στο παρελθόν έχει πει ότι η καταγραφή γίνεται στο «ένα και μοναδικό μητρώο ασθενών Covid-19».

Τι είπε όμως σήμερα; «Για το μητρώο covid-19 να υπενθυμίσουμε οτι διαχειριστής και πρόσβαση έχει η επιτροπή. Τα στοιχεία αναλύονται από τον ΕΟΔΥ και παρουσιάζονται τουλάχιστον εβδομαδιαία στην επιτροπή. Υπάρχει και πρόσβαση στα στοιχεία από την υπο-επιτροπή των επιδημιολόγων η οποία συνεδριάζει κάθε Τετάρτη και αναλύει τον υγειονομικό χάρτη. Υπάρχουν πολλές πηγές πληροφορίας η κύρια πηγή είναι η covid-19 .Όταν λέω πολλές πηγές πληροφορίας μην ξεχνάμε οτι και ο ΕΟΔΥ κάνει τα τεστ στις πλατείες τα οποία περνάει μεν στο μητρώο αλλά μας δίνει και επιπλέον πληροφορίες από τις συγκεκριμένες δράσεις .Όπως και να έχει υπάρχουν πληροφορίες με επίκεντρο το μητρώο covid-19 αλλά και αναλύσεις των επιδημιολόγων και του ΕΟΔΥ ενημερώνεται η επιτροπή διαρκώς για την πορεία της επιδημίας. Με ευκαιρία αυτή την ερώτηση να πούμε οτι έρχεται και το τυχαιοποιημένο τεστ που θα κουμπώσει πάνω στο μητρώο covid-19 Και θα μας προσθέσει ακόμα μια επιπλέον πληροφορία μέσω των αναλύσεων που θα κάνει ο ΕΟΔΥ»

Καμία απάντηση για την υποκαταγραφή του «ενός και μοναδικού μητρώου» καμία απάντηση για την ξαφνική διακοπή της πρόσβασης των γιατρών στα συγκεντρωτικά στοιχεία του μητρώου λίγο μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

Τα σχόλια είναι περιττά…

Να υπενθυμίσουμε ότι για το θέμα έχει κατατεθεί και ερώτηση στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης από 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -με πρωτοβουλία του Μάριου Κάτση.

Πηγή: Documentonews

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…