«Άλλα λέει η Θειά μου και άλλα ακούν τ’ αυτιά μου» για την πανδημία από τα κυβερνητικά στελέχη

Συνεχίζεται ανάμεσα στα  κυβερνητικά στελέχη να υπάρχει ένα Αλαλούμ σχετικά με το τι θα πουν αναφορικά με τα μέτρα για την πανδημία

ADONISPLEURIS

«Άλλα λέει η Θειά μου και άλλα ακούν τ’ αυτιά μου», λέει η γνωστή παροιμία και δείχνει την  κυβερνητική ασυνεννοησία όσο αφορά την αναχαίτηση του 4ου κύματος της πανδημίας, αλλά και το σενάριο για νέο ενδεχόμενο lockdown. 

H κυβέρνηση μπορεί να ξορκίζει και να απορρίπτει το lockdown στην όποια του μορφή, η πανδημία όμως καλπάζει και διαλύει  για μια ακόμη φορά κάθε σχεδιασμό για την αναχαίτηση του 4ου κύματος , ενώ επανέρχεται στο τραπέζι εισηγήσεις για ακόμα πιο  σκληρά μέτρα. Μάλιστα ανάμεσα στα  κυβερνητικά στελέχη υπάρχει ένα Αλαλούμ σχετικά με το τι θα πουν αναφορικά με τα μέτρα για την πανδημία.  Χθες  ο Άδωνης Γεωργιάδης,  επανέφερε το ζήτημα του τιμωρητικού μέτρου της αναστολής εργασίας άνευ αποδοχών ως συνέπεια της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού υποστηρίζοντας πως «δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να προχωρήσουμε στην υποχρεωτικότητα εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων», και την ίδια στιγμή ο Μάκης Βορίδης το απέκλειε.

Σήμερα, πάλι ο Άδωνης Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ άφησε ανοιχτό  το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα, αποκλειστικά όμως για ανεμβολίαστους, ενώ για μια ακόμα φορά απέκλεισε το lockdown. 

«Lockdown δε θα υπάρξει. Όχι επειδή αποκλείεται να βρεθούμε σε δύσκολες καταστάσεις, δυστυχώς δεν αποκλείεται, με 35% των πολιτών ανεμβολίαστους. Ο λόγος που δε θα γίνει το lockdown είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να παραβιάσει συνταγματικές ελευθερίες των εμβολιασμένων, οι οποίοι δια της επιλογής τους να εμβολιαστούν, δεν κινδυνεύουν πλέον να χάσουν τη ζωή τους. ‘Αρα, δεν μπορείς να τους πεις ότι σε “κλείνω σπίτι”», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι το πρόβλημα με την πανδημία είναι ότι οι εμβολιασμένοι και κολλάνε και μπορούν να μεταδώσουν, όμως δεν πεθαίνουν, δεν πάνε σε εντατική και δεν επιβαρύνουν το σύστημα υγείας σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους, που όπως είπε, αν κολλήσουν, 1 στους 10 μπορεί να πεθάνει. 

«Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε στο μέτρο του εφικτού τα οριζόντια μέτρα να μην επηρεάζουν πολύ τη ζωή των εμβολιασμένων», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή στον Αnt1, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι επιβολή γενικού ή τοπικών lockdown δεν θα υπάρξει, αναφέροντας  πως «δεν υπάρχει επιλογή να τιμωρηθεί το 73% που έχει εμβολιαστεί, λόγω μιας νοοτροπίας που λέει ότι “κάποιος που έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί, θα περιορίσει τις ελευθερίες των υπόλοιπων”».

«Δεν υπάρχει σκέψη για γενικό ή τοπικό lockdown. Αυτήν την στιγμή, το μοντέλο που ακολουθούμε και εμείς και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στηρίζεται στο ότι υπάρχει το εμβόλιο και η προστασία του. Εάν χρειαστεί θα αναπτύξουμε και άλλες κλίνες ΜΕΘ, καθώς υπάρχει υλικοτεχνική υποδομή, αλλά δεν υπάρχει το προσωπικό, καθώς δεν υπάρχει συνολικά ιατρικό προσωπικό διαθέσιμο. Έτσι, θα κάνουμε μεταφορά ιατρικού προσωπικού όπου χρειαστεί, είμαστε σε συνεχή επαφή με τους ιδιώτες ιατρούς και το ξαναλέω εάν χρειαστεί θα προχωρήσουμε σε κάθε απαιτούμενο μέτρο», είπε ο κ. Πλεύρης.

Τελικά στο μόνο ίσως στο μόνο πράγμα που συμφωνούν (γιατί έτσι τους συμφέρει καθώς θα είναι καθολική παραδοχή των λαθών τους), τα κυβερνητικά στελέχη είναι ότι δεν θα πάμε σε ολικό  Lockdown, όμως όπως έχει αποδειχθεί η πραγματικότητα της πανδημίας φαίνεται να τους προσπερνά. Για αυτό και η επιστημονική κοινότητα έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και μέρες και πλέον μιλούν ανοιχτά για lockdown, αλλά φαίνεται ότι στην κυβέρνηση πάλι κάνουν πως δεν ακούν. 

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Ektakti Epikairotita 0 1

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.