«All you want is Greece»: Να ετοιμαζόμαστε για το «κολλήστε ελεύθερα, vol.2»;

Η ελληνική κυβέρνηση δε μαθαίνει από τα λάθη της, αλλά τα ξανακάνει κιόλας

5132531

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης προσκάλεσε το διεθνές κοινό να επισκεφτεί την Ελλάδα εφέτος για τις διακοπές του, με σύνθημα «All you want is Greece»

Ο Χάρης Θεοχάρης παρουσίασε το νεο slogan του ελληνικού τουρισμού, αναφέροντας ότι «φέτος και για πάντα, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα. Για να ξαναέλθει το χαμόγελο στα χείλη σας, με την ελπίδα ότι θα ξαναπάρετε πίσω τη ζωής, το μόνο που θέλετε είναι η Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο έλληνας υπουργός, από το βήμα της διεθνής τουριστικής έκθεσης ITB 2021, που φέτος διεξάγεται ψηφιακά.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές οι προβλέψεις για τα κρούσματα που αναμένονται στην καθημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κάνουν λόγο για πάνω από 2.000 κρούσματα, ενώ εδώ και μέρες οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, ξεπερνούν τους 400 με τους υγειονομικούς να απευθύνουν έκκληση προς κάθε κατεύθυνση για την ασφυκτική πίεση στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ. 

Παράλληλα, η κυβέρνηση έχει ποντάρει αποκλειστικά στον εμβολιασμό, ο οποίος και δεν έχει προχωρήσει όπως αναμενόταν ενώ δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικά σε σχέση με τα τεστ αλλά και τα μέτρα πρόληψης.

Ωστόσο, αυτή ακριβώς τη στιγμή επέλεξε ο υπουργός για να προαναγγείλει τις «φιλοδοξίες» της χώρας στον τουριστικό τομέα, αναφέροντας ότι «εφόσον το επιτρέψουν τα υγειονομικά δεδομένα, να ανοίξει τις τουριστικές πύλες μέχρι τις 14 Μαΐου».

Μέχρι τότε, εξήγησε ο κ. Θεοχάρης, θα εξεταστεί το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες της ΕΕ, αλλά και χώρες οι οποίες έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ. Ο κ. Θεοχάρης τόνισε, ότι όλα αυτά τα σχέδια θα έλθουν εις πέρας σεβόμενοι τις συνθήκες της πανδημίας.

Μάλιστα ο κ. Θεοχάρης απευθυνόμενος στους δυνητικούς επισκέπτες της χώρας ο επεσήμανε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να τους υποδεχτεί με με ένα ολοκληρωμένο πρωτόκολλο για το καλοκαίρι του 2021. 

Ο υπουργός μάλιστα ανακοίνωσε και το πλαίσιο προϋποθέσεων υπό το οποίο οι τουρίστες θα είναι ευπρόσδεκτοι. Είτε να έχουν εμβολιαστεί, είτε να έχουν αντισώματα ή να έχουν αρνητικό τεστ Covid. 

Στο μεταξύ επεσήμανε ότι όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως έγινε και το προηγούμενο έτος. 

Μια σημαντική εξάλλου διαφορά σε σχέση με πέρυσι, όπως είπε, είναι η χρήση των Rapid Test, που σημαίνει ότι η απομόνωση, εφόσον χρειαστεί, δε θα έχει την ταλαιπωρία της μετακίνησης από το κατάλυμα 24 ώρες μετά, όπως γινόταν πέρυσι. Φέτος, όπως υποστήριξε ο κ. Θεοχάρης, η διάγνωση θα είναι άμεση και αν υπάρξει κρούσμα θα μεταφέρεται στις κατάλληλες εγκαταστάσεις. Στο σημείο αυτό τονίστηκε ότι όλα τα έξοδα είναι του ελληνικού κράτους χωρίς καμία επιβάρυνση των ξένων επισκεπτών.

Παραμένοντας στο υγειονομικό μέτωπο ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι οι κανονισμοί προστασίας και ασφάλειας που ισχύουν για τους έλληνες πολίτες ισχύουν και για τους επισκέπτες της χώρας, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ενδυναμώνονται οι δομές υγείας στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς, ενώ παράλληλα δίνεται προτεραιότητα στους εμβολιασμούς των ανθρώπων που εμπλέκονται με την τουριστική βιομηχανία, ακολουθώντας τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων.

Κλείνοντας ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε εμφατικά ότι καμία εικόνα δε θα μπορούσε να απεικονίσει καλύτερα την επιστροφή του τουρισμού στην κανονικότητα από το ελληνικό τοπίο, το ελληνικό χαμόγελο και την ελληνική φιλοξενία. «Σήμερα προστίθεται πλέον και η δέσμευση μας να εγγυηθούμε υγεία και ασφάλεια στον καθένα τουρίστα», πρόσθεσε. 

Τα παραπάνω θα μπορούσαν να αποτελούν μια κακόγουστη φάρσα αλλά δυστυχώς είναι κομμάτι της πραγματικότητας. Είναι ο αντικατοπτρισμός του τρόπου με τον οποίο η ελληνική κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και αφουγκράζεται την κοινωνία. Διότι το γεγονός πως ο αρμόδιος υπουργός επέλεξε να επικαλεστεί τους περσινούς χειρισμούς, είναι δείγμα πολιτικής αλαζονείας και κοροϊδίας προς το σύνολο της κοινωνίας. 

Ο κ. Θεοχάρης δε δίστασε να αναφέρει τη φράση, ότι «όλοι οι τουρίστες θα υποβληθούν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους, όπως έγινε και το προηγούμενο έτος». Δε δίστασε να αναφέρει ότι «ενδυναμώνονται οι δομές υγείας στους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς» την ώρα που η στήριξη στο ΕΣΥ είναι μηδαμινή. Όπως επίσης δε δίστασε να στείλει εκ νέου ένα μήνυμα το οποίο παίρνει τη σκυτάλη από τις περσινές φιέστες της Σαντορίνης και του «Greece is a state of mind»  με το φετινό σίκουελ να είναι το «All you want is Greece». 

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βιώνει μια πρωτοφανή κρίση με τεράστια ανεργία, αστυνομική βαρβαρότητα και καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, το μόνο που δε χρειάζεται το κοινωνικό σύνολο είναι να νιώθει ότι ο προνομιακός συνομιλητής της πολιτικής ηγεσίας είναι ο τουρίστας με τον κάτοικο να μετατρέπεται σε παρία – ιθαγενή. 

Κι αυτό γιατί οι περσινές φιέστες με την υποδοχή αεροπλάνων σαν νικητή του Euro, την ώρα που οι ίδιοι οι χειρισμοί απέδειξαν ότι ο τρόπος που άνοιξε ο τουρισμός, λειτούργησε προωθητικά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι πολύ νωπές στη μνήμη. 

Και ακόμα και η επιλογή της παραφθοράς του τραγουδιού, «All you Need is Love», των Beatles συνοψίζει την αισθητική και πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για μια χώρα που σαν καμάκι της δεκαετίας του ’70, μαθαίνει δυο – τρεις ατάκες στ’ «αμερικάνικα», για να μπορεί να τσιμπήσει ό,τι μπορεί, από τα ζεστά κέρματα που θα της πετάξουν οι πλούσιοι επισκέπτες.

Παράλληλα, η σημερινή αναφορά του Χάρη Θεοχάρη υπονοεί ότι η κοινωνία έχει ξεχάσει τόσο τους κυβερνητικούς χειρισμούς μόλις μερικούς μήνες πριν, αλλά και την παραδοχή της αποτυχίας από τον ίδιο τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Άδωνη Γεωργιάδη. 

«Πέσαμε τελείως έξω ως προς τη σφοδρότητα του δεύτερου κύματος. Το σενάριο που είχαμε πιστέψει, κι εγώ αυτό είχα πιστέψει, ήταν ότι όταν ανοίγαμε τον Ιούνιο λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Οκτώβριο θα ήταν σχετικά ήρεμοι με έναν αδύναμο ιό, άρα η κεντρική μας φιλοσοφία και συγκέντρωση ήταν πως θα ανοίξουμε τον τουρισμό και την οικονομία»,  είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο ο κ. Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, προσθέτοντας ότι «δεν είδαμε ότι ο ιός μεταλλάχθηκε και εξαπλώθηκε με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Αυτό όμως ήταν το πρωτόγνωρο που έκανε τη διαφορά. Πιθανόν αν είχαμε σκεφτεί από την αρχή ότι ο ιός δεν θα έρθει τον Οκτώβριο αλλά θα έρθει τον Ιούνιο και τον Αύγουστο να ηταν όλα τελείως διαφορετικά». 

Με τη χώρα να διανύει μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της καθημερινά σε πολιτικό επίπεδο μεταπολιτευτικά, οι παράλληλες αναφορές και τα καλέσματα στο ξέφρενο ελληνικό καλοκαίρι, παραπέμπουν σε ακόμα πιο σκοτεινά χρόνια από την περίοδο της Μεταπολίτευσης. 

Με λίγα λόγια, αν σε λίγο καιρό μάθουμε ότι φτιάχνονται και δρόμοι και το κλίμα είναι τόσο καλό που μπορούμε να κοιμόμαστε με ανοιχτές τις πόρτες, θα επιβεβαιωθούν στην πράξη οι πιο απαισιόδοξες αναλύσεις, γι’ αυτό που ζούμε, όπως κι αν το βαφτίζει κανείς. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…