Αλήθειες και παραποιήσεις για τα αντιπλημμυρικά που "καίνε" Σγουρό

cover
NewsRoom 03/04/2014 | 00:03

Αλήθειες και παραποιήσεις που αφορούν την θητεία του Γιάννη Σγουρού ως περιφερειάρχη Αττικής έφερε στο φως η ανθυποψήφιά του Ρένα Δούρου και σχετίζονται με τα αντιπλημμυρικά έργα. Τον κατηγορεί μάλιστα ότι έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα.

Διαβάστε τις, κατά Δούρου, αλήθειες και παραποιήσεις Σγούρου:

Αλήθεια 1η: Στα 3,5 χρόνια θητείας του δεν προχώρησε απολύτως σε κανένα γενικότερο σχέδιο αντιπλημμυρικής προστασίας,  καθώς όλα τα αντιπλημμυρικά και τα έργα διευθέτησης των ρεμάτων, ο σχεδιασμός των λεκανών απορροής, η οριοθέτηση και αποτύπωση των ρεμάτων, θα πρέπει να εντάσσονται σε ένα γενικό αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, σε επίπεδο τουλάχιστον λεκάνης απορροής. Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εκπονηθεί μέσα σε έξι μήνες. Αυτός ο αποσπασματικός σχεδιασμός που ακολουθεί και η Παράταξη του απερχόμενου Περιφερειάρχη, είναι που οδήγησε σε καταστροφές στις αρχές του 2013, και τον Νοέμβρη του ίδιου έτους στο Καματερό. Όταν χάθηκε μία ζωή, καταστράφηκαν περιουσίες, προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές.

Αλήθεια 2η: Δεν είναι τυχαίο ότι ούτε ένα έργο υποδομής δεν προβλέπεται στις λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας. Σε συζήτηση στις αρχές Δεκέμβρη του 2013 ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είχε δεσμευθεί ότι το πολύ μέσα σε 2,5 μήνες θα παρουσίαζε τον ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό της Αττικής. Ακόμη δεν έχει υλοποιήσει αυτή την υπόσχεσή του, όπως άλλωστε και τόσες άλλες.

Αλήθεια 3η: Δεν είναι τυχαίο ότι η απερχόμενη Διοίκηση δεν προχώρησε σε απολύτως καμία πολιτική πρωτοβουλία για το θέμα στο ΥΠΕΚΑ, ούτε διεκδίκησε αυξημένα κονδύλια για την αντιμετώπιση του ζητήματος για να μην συγκρουστεί με τα μνημονιακά κόμματα της συγκυβέρνησης.

Παραποίηση  πρώτη : Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης παραθέτει τον απολογισμό  έργων 2003-2012, δέκα ετών δηλαδή και έτσι καταφέρνει να συγκεντρώσει 61 έργα αξίας 90.694.792,13 ευρώ. Δηλαδή για κάθε χρόνο επένδυσε κατά μέσο όρο 9.069.479,21 εκ. που αντιστοιχούν σε 6,1 έργα. Τα παραπάνω έργα φτάνουν μόλις το 2% του συνολικού προϋπολογισμού του 2014.

Παραποίηση δεύτερη: Το δελτίο τύπου της απερχόμενης Διοίκησης αναφέρει ότι από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί και εκτελούνται έργα αξίας 434,2 εκατομμυρίων. Ωστόσο ο πίνακας ενταγμένων έργων στον ΠΕΠ Αττικής 2007 – 2013, προδίδει τη μεθόδευση του απερχόμενου Περιφερειάρχη και την απόπειρά του να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη. Και τούτο διότι η σημερινή Διοίκηση ανέλαβε το ΕΣΠΑ από την 1η Ιουλίου του 2011 και μετά. Ποιος ο λόγος αναφοράς σε έργα παρελθόντων ετών αν όχι η προσπάθεια συσκότισης και παραπληροφόρησης;

Παραποίηση τρίτη : Ο πίνακας ενταγμένων έργων στο ΠΕΠ Αττικής  2007-2013 περιλαμβάνει έργα τα οποία δεν έχουν εκτελεστεί ακόμα. Παρόλα αυτά στο Δελτίο Τύπου του απερχόμενου Περιφερειάρχη, αυτά βαφτίζονται «έργα»…

 

 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.