«Αλίμονο στους νέους» από την ΠτΔ, αλλά όχι στις ουρές έξω από τις εκκλησίες

H ΠτΔ κάνει έκκληση στους νέους από τον Άγιο Δημήτριο, αλλά όχι στις ουρές πιστών.

Έκκληση σε όλους, και ειδικότερα στους νέους, να αποδείξουν στην πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που έχουν, ιδίως για τους πιο ευάλωτους, απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ευχήθηκε να πάρει γρήγορα τέλος η δοκιμασία με την πανδημία του κορονοϊού, στη δήλωση που έκανε, αμέσως μετά το τέλος της επίσημης δοξολογίας, η οποία τελέστηκε στο ναό του Αγίου Δημητρίου, κεκλεισμένων των θυρών για το κοινό.

«Χαίρομαι που είμαι σήμερα εδώ, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Θεσσαλονίκης και απελευθερωτή της πόλης, όπως τον θέλει η λαϊκή μας παράδοση», τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνεται ο εορτασμός.

«Φέτος, οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας απέτρεψαν πολλούς συμπολίτες μας από το να γιορτάσουν την ημέρα όπως κάθε χρόνο. Είναι όμως απαραίτητα, αφού η τήρησή τους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση ώστε να κρατήσουμε την κατάσταση υπό έλεγχο, προστατεύοντας τόσο τους εαυτούς μας όσο και τους άλλους», ανέφερε η πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβλέποντας απ’ ότι φαίνεται τις εικόνες συνωστισμού που από το πρωί κάνουν του διαδικτύου.

Μάλιστα, εναρμονισμένη στη γραμμή της κυβέρνησης, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους νέους, ως τους πλέον υπεύθυνους για την ευθύνη περιορισμού μετάδοσης του ιου.

«Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους, και ειδικότερα στους νέους, να αποδείξουν στην πράξη το αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που έχουν, ιδίως για τους πιο ευάλωτους», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Διαμαρτυρία από τους φωτορεπόρτερ

Την ίδια ώρα επαγγελματίες φωτορεπόρτερ προχώρησαν σε συμβολική κίνηση για εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τον αποκλεισμό τους από την κάλυψη της επίσκεψης της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Οι φωτορεπόρτερ, άφησαν  κάτω τις μηχανές τους διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν τους επιτρέπεται  από την αστυνομία να πλησιάσουν τον ναό και να καλύψουν την άφιξη και  την παρουσία στη δοξολογία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ,  το πρωτόκολλο, απαγορεύει να πλησιάσουν στο προαύλιο του Αγ. Δημητρίου. 

Μαίρη Χρονοπούλου: Το σοβαρό ατύχημα που την οδήγησε στην εντατική – Ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές (Video)

Μαίρη Χρονοπούλου: Το σοβαρό ατύχημα που την οδήγησε στην εντατική – Ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές (Video)

Η γυναίκα μπήκε στο σπίτι και το πρώτο πράγμα που αντίκρισε, ήταν η ηθοποιός στο…