Adolf plays the jazz

Αλίμονο, αν αφήναμε τον αντιφασιστικό αγώνα σε δικαστές

To συγκρότημα Adolf plays the jazz γράφει στο αφιέρωμα του koutipandoras.gr με αφορμή την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής

4944269 1

Ένοχοι! Οι φασίστες δολοφόνοι, είναι ένοχοι! Για τις δολοφονίες του Παύλου, του Σαχζάτ, για τους ανθρώπους που κυνηγήσαν με μαχαίρια και λοστούς, που βασάνισαν και κατακρεούργησαν απλά γιατί ήταν διαφορετικοί. Διαφορετικοί όπως ορίζει ο φασισμός. Σε χρώμα, σε φύλο, σε σεξουαλική προτίμηση, σε πολιτική θέση.

Πάντα θρασύδειλοι, πάντα στα σκοτάδια, μακριά από το φως. Εκεί που ανήκουν οι φασίστες. Και ίσως να μην έβγαιναν ποτέ από εκεί, αν δεν τους ανέσερνε η άρχουσα τάξη, για να γίνουν εργαλείο στα χέρια της απέναντι στο λαό, να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά της μπροστά στη μεγάλη ευκαιρία, που ήταν η κρίση. Να γίνουν το μακρύ χέρι του συστήματος και να τραμπουκίσουν τον λαό, όπως ανέκαθεν έκαναν οι φασίστες.  

Και έπαιξαν πολύ καλά το ρόλο τους είναι η αλήθεια. Φόρεσαν την προβιά του αρνιού και έκρυψαν τα δόντια τους, κάλυψαν τις όποιες ιδέες είχαν, ώστε να χωρέσουν στα γραφεία της πολιτικής ζωής της χώρας και να καθίσουν στα βουλευτικά έδρανα. Το σύστημα τους «αγάπησε», προσπάθησε να πλύνει τα λερωμένα με αίμα χέρια τους και να κρύψει τα μαχαίρια και τα όπλα τους. Παρουσίαζε τους δολοφόνους με όρους lifestyle και δεν έκρυβε τον ενθουσιασμό του που οι φασίστες βρίσκονταν απέναντι στους ταξικούς αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού. Η θεωρία των δυο άκρων φάνηκε πολύ βολική και πολλοί έσπευσαν να την υιοθετήσουν. Άλλοι διάλεξαν να κρατήσουν ίσες αποστάσεις. No politica και απροθυμία να μιλήσουν για το αυτονόητο, μήπως και λιγοστέψουν αυτοί που «ακολουθούν».  

Όμως σε αυτή την εποχή, αυτή τη στιγμή που τα ερωτήματα τίθενται πιο καθαρά από ποτέ άλλοτε, ο λαός οφείλει να πάρει θέση. Μαζί και η τέχνη, η μουσική και γενικότερα ο πολιτισμός πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ενωθεί μια γροθιά απέναντι στο τέρας χωρίς να υπολογίσει το κόστος της βολικής δημόσιας εικόνας. Ο κόσμος περιμένει από τον κόσμο του πνεύματος να βγει μπροστά, να εκφράσει την μία και μοναδική φράση. Να φωνάξει όχι στον φασισμό. 

Στη δίκη αυτή δεν δικάζεται ο φασισμός. Δικάζεται μια εγκληματική συμμορία. Τον φασισμό δεν θα το νικήσουν τα δικαστήρια, αλλά οι άνθρωποι. Ο φασισμός δεν θα καταδικαστεί και δε θα τελειώσουμε με αυτόν μέσα σε δικαστικές αίθουσες. Αλίμονο, αν αφήναμε τον αντιφασιστικό αγώνα σε δικαστές που ουκ ολίγες φορές έχουν δείξει πως, όταν πρέπει να δικάσουν φασίστες και συνεργάτες αυτών, δυσκολεύονται έχοντας δεύτερες σκέψεις. Ε, σε αυτή τη, σημαντικότερη ίσως, δίκη, των τελευταίων πολλών χρόνων, οφείλουν να κάνουν επιτέλους το χρέος τους.  

Για μια δεκαετία τώρα ο αντιφασιστικός αγώνας δίνει τη μάχη απέναντι στο φίδι. Απέναντι του αλλά και απέναντι στο κράτος και το παρακράτος που τον προστατεύει. Εμείς, θα τσακίσουμε το φασισμό, πετώντας τον έξω από την κοινωνία, μη αφήνοντας τον να βγει στο δρόμο, να βρεθεί στα σχολεία, στις δουλειές, στις παιδικές χαρές, στις γειτονιές μας, στις μουσικές σκηνές μας. Θα νικηθεί όπως νικήθηκε και στο παρελθόν.  

Στις 7 Οκτωβρίου θα καταδικαστούν οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Και αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει αυτή η δικαιοσύνη πια. Απαιτούμε την καταδίκη των δολοφόνων και καλούμε τον κόσμο να βρεθεί μπροστά στο εφετείο την Τετάρτη για να κάνουμε μια συγκέντρωση που θα δείξει πως σε αυτό τον τόπο δεν θα χαριστούμε στους φασίστες.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr