Αλήθειες από τον Σκίμπε: "Δύο χρόνια η Εθνική τρώει ξύλο"

Ρεαλιστικός και ειλικρινής ήταν στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς με την Κύπρο ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Μίχαελ Σκίμπε. Ο Γερμανός επισήμανε τα χτυπήματα που δέχθηκε το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να μασήσει τα λόγια.

57f6755a1dc524b4168b45bb

«Ξεκινήσαμε σίγουρα μερικά πράγματα, αλλά και μέσα στην ομάδα άλλαξε κάτι. Δυο χρόνια “έφαγε ξύλο” η ομάδα και πλέον όλοι δεν το θέλουν άλλο. Θέλουν αλλαγή» τόνισε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός προπονητής, αναφερόμενος στις εσωτερικές και μη δυσκολίες της ομάδας το τελευταίο διάστημα. 

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο πρώτο ματς με την Κύπρο, να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και με την θέληση αυτή που έχουμε και την ευχή να νικήσουμε και στην Εσθονία. Γνωρίζοντας μάλιστα ότι ακολουθούν τα ματς με την Βοσνία και το Βέλγιο, όπου θα παίξουμε με δυο πολύ καλές ομάδες. Κάθε βαθμός βοηθάει» τόνισε για τη βαθμολογική συγκομιδή, ενώ για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα στην άμυνα είπε: «Κάναμε απλά λάθη ή ο αντίπαλός μας έπαιζε ωραία και καλά. Ως ομάδα έχουμε καλή άμυνα στα τελευταία ματς και είναι ιδιαίτερη ευχαρίστηση για μας ότι μετά το 1-0 στην Ολλανδία συνεχίσαμε το παιχνίδι μας και ήρθε το θετικό αποτέλεσμα. Συνολικά στα τελευταία τέσσερα ματς, δεχτήκαμε λιγότερες φάσεις και επιθέσεις. Και μην ξεχνάμε ότι με την Ισλανδία έλειπαν πολλοί παίκτες, αλλά είναι σωστό να πούμε πως είχαν ευκαιρίες. Αλλά σήμερα η ομάδα στέκεται καλύτερα απ’ ό,τι στις αρχές».

Σχετικά με τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία ο Σκίμπε επισήμανε πως η Εθνική έχει τη δυνατότητα να πετυχαίνει παραπάνω από ένα γκολ. «Αλλά πρέπει να δούμε και το πώς δεν θα δεχτούμε γκολ και θα κρατήσουμε το μηδέν. Αλλά είναι σημαντικό ότι στην άμυνα στεκόμασταν πολύ δυνατά και αυτό το 1-0 φέρνει τους ίδιους πόντους με το 4-0 και το 4-1. Αλλά χαιρόμαστε με κάθε γκολ, διότι όλοι οι βαθμοί μετρούν» συμπλήρωσε.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι αυτοί οι καλοί παίκτες να κάνουν μια καλή ομάδα Το θέμα είναι να έχουμε όλοι τον ίδιο στόχο. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το ρόστερ. Έχουμε και έμπειρους παίκτες και νεαρούς που έχουν δίψα. Σε όλες τις θέσεις έχουμε καλούς παίκτες» σημείωσε για τις προσωπικότητες που υπήρχαν στο παρελθόν στην ομάδα και αν υπάρχουν τώρα.

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

5911991 1

Ένας χρόνος από το ναυάγιο στην Πύλο: «Πρέπει να μπει τέλος στον κύκλο της βίας και της ατιμωρησίας στα σύνορα της Ελλάδας»

Την ελάχιστη πρόοδο που έχει σημειωθεί ως προς τη διερεύνηση του τραγικού ναυαγίου στηλιτεύουν η…