Αλ.Χαρίτσης: Οι αποκαλύψεις Χαρδούβελη ενισχύουν την παραδοχή Γεωργιάδη περί χρηματισμού πολιτικών από φαρμακευτικές

Για τα όσα υποστήριζε ο Γκίκας Χαρδούβελης λίγες ώρες πριν η χώρα μπει στη μέγγενη των μνημονίων σχολιάζει με ειρωνικό τρόπο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

NewsRoom 29/10/2019 | 20:20

 Ο Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτησή του στο facebook, συνδέει τα όσα ανέφερε τότε ο πρώην υπουργός Οικονομικών με τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη ότι φαρμακευτικές εταιρείες χρημάτιζαν πολιτικούς.

«Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι ο κ. Γκικας Χαρδούβελης, υπουργός οικονομικών στα χρόνια της κρίσης, θεωρούσε απόλυτα φυσικό ότι «δέκα μεγάλες οικογένειες (…) κυβερνούν την Ελλάδα και χρηματοδοτούν πολλούς πολιτικούς». Η αποκάλυψη αυτή έρχεται να συμπληρώσει την παραδοχή του κ. Άδωνη Γεωργιάδη ότι φαρμακευτικές εταιρείες χρημάτιζαν πολιτικούς.

Είναι εντυπωσιακή η αυτό-αποκάλυψη του παλιού πολιτικού συστήματος. Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι εκπρόσωποι του δεν νιώθουν, ακόμα και τώρα, την υποχρέωση να ζητήσουν ένα τεράστιο συγγνώμη από την ελληνική κοινωνία που κλήθηκε να πληρώσει τα σπασμένα ενός διεφθαρμένου πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Μια κοινωνία που όφειλε να κάνει «θυσίες» και να δεχτεί «μεταρρυθμίσεις» την ίδια ώρα που κάποιοι θεωρούσαν τον χρηματισμό πολιτικών προσώπων ως κάτι το λογικό και αναμενόμενο.

Και όχι μόνο αυτό. Οι ίδιοι άνθρωποι εξακολουθούν μετά από όλα αυτά να κατηγορούν ως «λαϊκιστές» όσους αμφισβητούν την «ιδιοκτησιακώ δικαίω» εξουσία τους» σχολιάζει.