Αλγερία: Γάλλος υπηκόος φέρεται να απήχθη από Ισλαμική οργάνωση

Την απαγωγή ενός Γάλλου υπηκόου στην ανατολική Αλγερία επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. «Ένας Γάλλος πολίτης απήχθη χθες στην…

Την απαγωγή ενός Γάλλου υπηκόου στην ανατολική Αλγερία επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας.

«Ένας Γάλλος πολίτης απήχθη χθες στην Αλγερία, στην περιοχή Τίζι Ούζου, ενώ παραθέριζε εκεί» ανακοίνωσε το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών. «Κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε βίντεο, η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί, ένας άντρας αναφέρει ότι απήχθη από την οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, έναν βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία και απευθύνει έκκληση στο Γάλλο πρόεδρο να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

«Αυτή η ένοπλη ομάδα μου ζητά να σας απευθύνω έκκληση να μην επέμβετε στο Ιράκ. Με κρατά όμηρο. Σας εκλιπαρώ, κύριε πρόεδρε, να κάνετε ό,τι μπορείτε για να με βγάλετε από αυτήν την άσχημη κατάσταση», φέρεται να λέει ο άνδρας στο βίντεο απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ.

Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει τον Γάλλο σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ.

Νωρίτερα, ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος Ελ Άχντατ ανέφερε ότι ο Γάλλος απήχθη από μία «τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο 55χρονος έφθασε στην Αλγερία πριν από λίγες ημέρες με τουριστική βίζα και είχε νοικιάσει μαζί με φίλους του από την Αλγερία ένα σαλέ στο Τίκτζα, μεταξύ του Τίκι Ούζου και του Μπούιρα (120χλμ ανατολικά του Αλγερίου).

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία: «Κυβέρνηση θεατής σε προαναγγελθέν έγκλημα»

Στην ερώτηση επισημαίνονται «οι ευθύνες της κυβέρνησης και των κρατικών αρχών για ένα έγκλημα που…