Αλέξης Τσίπρας: «Συμβουλεύω τον κ. Μητσοτάκη να αρχίσει να πακετάρει από το Μαξίμου»

Προειδοποίηση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα υπάρξει δικαιοσύνη και λογοδοσία των υπεύθυνων του παρακράτους, απηύθυνε από το Σύνταγμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

tsipras syntagma

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε απόψε απ’ την Αθήνα μήνυμα νίκης ενόψει των εκλογών της Κυριακής και απηύθυνε κάλεσμα ειδικά στους νέους πολίτες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες αλλά και προσκλητήριο στις προοδευτικές δυνάμεις για την επόμενη μέρα.

«Ο λαός της Αθήνας σήμερα έδωσε το δικό του μήνυμα. Η Αθήνα αποφάσισε. Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, προοδευτική κυβέρνηση την Δευτέρα. Την Κυριακή ο ΣΥΡΙΖΑ θα είμαστε πρώτο κόμμα. Τη Δευτέρα θα έχουμε κυβέρνηση», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην κρυφτεί αύριο σε κάποιο μικρό δρόμο στο Θησείο. Εμείς είμαστε εδώ και στην κάλπη θα δείξουμε ότι είμαστε περισσότεροι που θέλουμε την αλλαγή. Συμβουλεύω τον κ. Μητσοτάκη να αρχίσει να πακετάρει από το Μέγαρο Μαξίμου. Γιατί από Δευτέρα θα γίνει το στρατηγείο για τη στήριξη της κοινωνίας, στρατηγείο δικαιοσύνης, γιατί μια προοδευτική κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τις πληγές της κοινωνίας» , ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

syriza syntagma
Ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, Πέμπτη 18 Μαΐου 2023.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε για άλλη μια φορά σφοδρή επίθεση στον Κυρ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τον κατηγόρησε ότι «έκανε το Μαξίμου κέντρο υποκλοπών, κακοποίησε το κράτος Δικαίου και έκανε το Predator σήμα κατατεθέν της εξουσίας του».

«Ομολόγησε, όμως, πριν λίγες μέρες σε απευθείας μετάδοση. Ήταν σκάνδαλο. Δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι. Και όχι μόνο δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να αναλάβει τις ευθύνες του. Αλλά οργανώνει ο ίδιος τη συγκάλυψη» συνέχισε.

«Η προοδευτική κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα για να χυθεί φως στο έγκλημα. Γιατί Ελλάδα σημαίνει Δημοκρατία. Ελλάδα σημαίνει ελευθερία. Ελλάδα σημαίνει φως. Όχι σκοτάδι. Και δε χρειάζεται κανένας ειδικός σκοπός για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η δικαιοσύνη και η λογοδοσία των υπαιτίων του παρακράτους δεν είναι ειδικός σκοπός. Είναι το αυτονόητο σε κάθε ευνομούμενη δημοκρατία. Και θα είναι το αυτονόητο σε μια προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής» υπογράμμισε.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…