Αλέξης Τσίπρας: «Το δίλημμα των εκλογών θα είναι ‘σταθερότητα ή Μητσοτάκης’, διότι θα έχει ταυτιστεί ο ίδιος με το χάος»

Το δίλημμα «σταθερότητα ή χάος» θα γίνει «σταθερότητα ή Μητσοτάκης» διότι θα έχει ταυτιστεί ο ίδιος με το χάος τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ionia Tv. 

Screenshot 4 2 3

Για «κραυγή αγωνίας» από τους εμπόρους, τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους λόγω της ακρίβειας έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο κανάλι ΙΟΝΙΑΝ ΤV στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Πάτρα και μεταδίδεται αυτήν την ώρα.

 

«Η βασική κραυγή αγωνίας που άκουσα σήμερα από τον εμπορικό κόσμο της Πάτρας είναι ότι αν συνεχιστεί για πολύ αυτή η κατάσταση, σε λίγο οι επιχειρήσεις θα είναι μη βιώσιμες. Τα νοικοκυριά σχεδόν στην τρίτη βδομάδα του μήνα μένουν χωρίς εισόδημα. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι δεν καταναλώνουν», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι αυτό δημιουργεί μια εξίσωση που είναι “άλυτη”: «ψηλότεροι λογαριασμοί ρεύματος, χαμηλότερος τζίρος, συσσωρευμένα χρέη».

 

Ο Αλ. Τσίπρας προειδοποίησε και πάλι ότι «δεν έχουμε δει ακόμα τις συνέπειες του πολέμου» και επανέλαβε το σχόλιό του πως «δεν είναι υπερβολή ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια της ΔΕΗ που πολλαπλασιάζουν το κόστος για κάθε νοικοκυριό και κάθε επιχείρηση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη».

 

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει πάρει μέτρα κατά της “αισχροκέρδειας”, υποστηρίζοντας ότι η ιδιωτικοποιημένη ΔΕΗ έχει σήμερα την “μερίδα του λέοντος” στα “υπερκέρδη” με «1 δισ. στο οχτάμηνο».

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ, και ρώτησε τον πρωθυπουργό αν ποντάρει στην Ελληνική Λύση. «Αν ο σχεδιασμός του είναι να συνεργαστεί με τον κ. Βελόπουλο να κάνει κυβέρνηση, ας το πει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «μπορεί να υπάρξει και μετά τις εκλογές της απλής αναλογικής, που εμείς θεσπίσαμε, σταθερότητα στη χώρα με μια κυβέρνηση συνεργασίας, πάνω σε μια προγραμματική βάση, προοδευτικής σύγκλισης που θα φροντίσει να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, που θα φροντίσει να βάλει πλαφόν στα υπερκέρδη στην ενέργεια και να μειώσει το κόστος στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις, που θα φροντίσει να στηρίξει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και να στηρίξει το κοινωνικό κράτος».

 

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ektakti Epikairotita 0 1

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και κεραυνοί την Παρασκευή – Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Δύσκολες θα είναι οι καιρικές συνθήκες σε πολλές περιοχές της χώρας την Παρασκευή και το…

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…