Newsroom

Newsroom

Αλέξης Τσίπρας: "Πρώτα θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά το… χρέος"

Μάχη ζωής και θανάτου για την Ελλάδα χαρακτήρισε την «τριπλή εκλογική μάχη» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την…

tsipras ert 2 1

Μάχη ζωής και θανάτου για την Ελλάδα χαρακτήρισε την «τριπλή εκλογική μάχη» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην Κομοτηνή. Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στη Θράκη, την αρχαία πατρίδα του Σπάρτακου, του δούλου, όπως είπε, που έγινε παγκόσμιο σύμβολο ελευθερίας, υπογράμμισε ότι έφτασε η ώρα για την τελική μάχη της απελευθέρωσης από τα μνημόνια, την κοινωνική βαρβαρότητα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, είπε, είναι η τελευταία ελπίδα πριν η Ελλάδα ξεπουληθεί οριστικά και οι άνθρωποί της καταντήσουν μια φιμωμένη και φτηνή εργατική μάζα. Μάλιστα τόνισε ότι δεν απευθύνεται μόνο στους αριστερούς, αλλά στον κάθε δημοκράτη όποιο κόμμα κι αν στήριζε μέχρι χτες.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο  για ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, και συγκρότηση κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας.

Η Ευρώπη υποστήριξε ότι γερμανοποιείται και διαχωρίζεται σε πατρίκιους και πληβείους, πλούσιους και φτωχούς, πειθαρχικούς και απείθαρχους, βόρειους και νότιους και αναφερόμενος στην τρόικα σχολίασε ότι δεν συναντά καμιά αντίσταση, ότι ανακηρύσσεται σε υπέρτατο νόμο, ενώ αναφέρθηκε σε εκτίμηση του δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsplat, ότι η τρόικα θα παραμείνει στην Ελλάδα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει «ακροδεξιά χαρακτηριστικά», που παριστάνει τον σκληρό διαπραγματευτή για να αποτρέψει δήθεν τα χειρότερα που η τρόικα απαιτεί.

Το πλεόνασμα αυτό είναι βαμμένο με αίμα, υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ενώ εκτίμησε ότι και η δόση θα δοθεί και «κάποια ψίχουλα» θα μοιράσουν.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για success story νούμερο δύο, με γερμανική σκηνοθεσία και τους γνωστούς κομπάρσους.

Όπως είπε το σενάριο έχει ως εξής: Η Eurostat στις 22 Απριλίου θα ανακοινώσει ότι υπάρχει ένα κάποιο πλεόνασμα. Αυτό, είπε, έχει ήδη συμφωνηθεί και θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που θα υπάρξει πλεόνασμα σε μία χώρα κατόπιν πολιτικής συμφωνίας.

Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί μία στημένη έξοδος στις αγορές…και τα παιχνίδια αυτά θα μεταφερθούν μετά στο χρηματιστήριο και στα spreads.

«Εμφανίζουν μειωμένο το ΑΕΠ του 2012. Έτσι μεταφέρουν ύφεση από το 2013 στο 2012 για να εμφανιστούν ότι έπιασαν τους στόχους. Δείχνουν δηλαδή χειρότερο το 2012 για να φανεί καλύτερο το 2013» είπε.

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι «πρώτα θα ξεπληρώσουμε το χρέος μας στο λαό και μετά θα ασχοληθούμε με το χρέος». Το οποίο, όπως τόνισε, «δε θα αγνοήσουμε».

«Γιατί εμείς δεν είμαστε μπαταχτσήδες σαν τους φίλους μας τους Γερμανούς που 70 χρόνια μετά ακόμα να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο και τις επανορθώσεις» είπε.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί «την μόνη αξιόπιστη, ρεαλιστική και βιώσιμη λύση για το χρέος: Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του, όπως το 1953 για τη Γερμανία».

Επίσης δεσμεύθηκε για αλλαγή εκ βάθρων του πολιτικού συστήματος και της δημόσιας διοίκησης.

Ακόμη δεσμεύθηκε ότι με δημοκρατικό και συντεταγμένο τρόπο η δικαιοσύνη θα κληθεί να επιβάλει την κάθαρση και την τιμωρία των λίγων που πλούτισαν εις βάρος του δημοσίου και των πολλών.

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Καταγραφή 21

Μυστήριο με Γερμανό δισεκατομμυριούχο: Θεωρήθηκε νεκρός το 2021 αλλά ίσως ζει στη Μόσχα με την ερωμένη του

Απίστευτα είναι τα όσα συμβαίνουν σχετικά με την εξαφάνιση του Καρλ Έριβαν Χάουμπ το 2018