Αλέξης Τσίπρας: «Ως εδώ, ήρθε η ώρα της αλλαγής»

«Ο κύβος ερρίφθη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από τον Πύργο, σημειώνοντας πως «το δίλημμα των εκλογών δεν είναι απλώς ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Είναι αλήθεια ή συγκάλυψη, εντιμότητα ή διαφθορά, δικαιοσύνη ή αδικία, δημοκρατία ή οικογενειοκρατία, αλλαγή ή Μητσοτάκης».

3747058 1

Με επίθεση στον πρωθυπουργό ξεκίνησε την ομιλία του στον Πύργο Ηλείας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, διακηρύσσοντας παράλληλα ότι «ήρθε η ώρα της αλλαγής» και πρόσθεσε: «Στις 21 του Μάη, γυρνάμε τη πλάτη στην αδικία. Ως εδώ!» και εξήγησε: «Ως εδώ με το καθεστώς της αδιαφάνειας, της οικογενειοκρατίας, του κομματισμού, της διανομής των ιματίων του κράτους, που σφραγίζουν την κυβερνητική θητεία του κυρίου Μητσοτάκη. Ως εδώ με ένα κράτος που ούτε μπορεί, αλλά ούτε και θέλει να παρέχει στοιχειώδη ασφάλεια και προστασία στους πολίτες. Με ένα κράτος που το μεταχειρίζονται σα να είναι ατομική ιδιοκτησία της Αγίας Οικογένειας. Ως εδώ με μια κυβέρνηση που διαλύει κάθε δομή κοινωνικής προστασίας, ξεπουλά στρατηγικούς τομείς, και την ίδια στιγμή μοιράζει δισεκατομμύρια που δεν της ανήκουν, στα δικά της παιδιά, τους κομματικούς αξιωματούχους και την κρατικοδίαιτη ελίτ. Ως εδώ με το παρακράτος των υποκλοπών, με έδρα το Μέγαρο Μαξίμου και αυτουργό τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Ως εδώ με τα καρτέλ που απολαμβάνουν υπερκέρδη και αισχροκερδούν με χορηγό την ίδια την κυβέρνηση. Ξέρουμε ότι η πατρίδα μας δεν είναι αυτή. Η Ελλάδα δεν είναι αυτοί».

Συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν είναι οι Πάτσηδες και οι Παπαθανάσηδες. Δεν είναι τα γαλάζια γκόλντεν μπόυς. Δεν είναι οι πρίγκηπες και οι γόνοι που μας κυβερνάνε. Ούτε οι δέκα εισηγμένες επιχειρήσεις που έχουν θησαυρίσει δισεκατομμύρια τη περίοδο της πληθωριστικής κρίσης. Η Ελλάδα των ανισοτήτων, της διαφθοράς, της αισχροκέρδειας, της αδικίας, δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει».

 

Αναφερόμενος στην προσπάθεια συγκάλυψης και διάχυσης των ευθυνών που επιχειρεί η κυβέρνηση σχετικά με το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «Η Ελλάδα της αδιαφάνειας και του ρουσφετιού, που αδιαφορεί ακόμα και για της ζωές των ανθρώπων, δεν είναι η Ελλάδα που μας αξίζει. Γιατί αυτή η Ελλάδα που δε μας αξίζει, φανερώθηκε πριν από ένα μήνα στα Τέμπη. Και μαζί φανερώθηκε η ανικανότητα, η αναποτελεσματικότητα του δήθεν επιτελικού κράτους, αλλά και η ανευθυνότητα του Αρχιεπιτελάρχη. Όλοι οι Έλληνες έχουμε ευθύνη εκτός από τον κο Μητσοτάκη. Την πρώτη μέρα έφταιγε ο σταθμάρχης. Τη δεύτερη έφταιγε η  Ρυθμιστική Αρχή. Την τρίτη η προηγούμενη κυβέρνηση. Ποιος άλλος; Ο ΣΥΡΙΖΑ. Την τέταρτη έφταιγαν όλοι. Το πολιτικό σύστημα, οι διαχρονικές παθογένειες, το αναχρονιστικό κράτος, οι συντεχνίες. Όλοι, άρα κανένας συγκεκριμένα.».

«Γιατί ο κος Μητσοτάκης 4 χρόνια τώρα σε όλα τα κρίσιμα παριστάνει τον ανήξερο. Δεν ήξερε τη μελέτη που αποδείκνυε ότι εκτός ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία από όσους διασωληνώνονται, πεθαίνουν. Δεν ήξερε ότι ο ανιψιός του είχε στήσει παρακράτος μέσα στο Μαξίμου και παρακολουθoύσε το πολιτικό σύμπαν. Δεν ήξερε ότι η υπουργός του ανέδειξε κορυφαίο πρόσωπο του Πολιτισμού τον κ. Λιγνάδη. Δεν ήξερε τι έκαναν ο κ. Πάτσης, η κ. Νικολάου, ο κ. Κοντολέων, η στρατιά των αρίστων στην κυβέρνησή του» συμπλήρωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνοντας μια αναδρομή σε όλα τα «γαλάζια σκάνδαλα της θητείας Μητσοτάκη.

Περιγράφοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, από τον πρώτο χρόνο και αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10% από τον πρώτο χρόνο. Σε ό,τι αφορά τις συντάξεις δεσμεύτηκε για επιστροφή όλων των αναδρομικών τους σε 3 ετήσιες δόσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019 και άμεση πρόσληψη 5.500 μόνιμων υγειονομικών και πρόσληψη επιπλέον 10.000 σε βάθος τριετίας, ενώ για την Παιδεία αναφέρθηκε σε 20.000 διορισμούς μόνιμων δασκάλων και καθηγητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε βάθος τετραετίας.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη σιγουριά του για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις επικείμενες εκλογές: «Έχει έρθει η ώρα της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Και θέλω να εκφράσω τη σιγουριά μου. Θα έρθει αυτή η αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Ότι και να κάνουν, όσο και κοροϊδέψουν, όση προπαγάνδα και να επιστρατεύσουν, ο κύβος ερήφθει. Ο λαός μας θα σταθεί στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Και η Ελλάδα θα μπει επιτέλους σε ένα άλλο δρόμο. Γιατί το δίλημμα των εκλογών δεν είναι απλά ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία. Είναι Αλήθεια ή συγκάλυψη Είναι εντιμότητα, ή διαφθορά. Είναι Δικαιοσύνη ή αδικία.Είναι Δημοκρατία ή οικογενειοκρατία. Και ο λαός μας θα απαντήσει συντριπτικά: Αλήθεια, εντιμότητα, Δικαιοσύνη, Δημοκρατία. Ο λαός μας θα απαντήσει με νίκη ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Ένας ψυχολόγος αναλύει «Το γράμμα» του Σωκράτη Μάλαμα: Τι συμβολίζει η Κυριακή και η σκοτεινιά

Μάλαμα γράμμα

Ένας ψυχολόγος αναλύει «Το γράμμα» του Σωκράτη Μάλαμα: Τι συμβολίζει η Κυριακή και η σκοτεινιά

«Το γράμμα του Σωκράτη Μάλαμα. Mια ποιητική αφήγηση που ενσωματώνει βαθιά υπαρξιακά θέματα»

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

InCollage 20240614 170736523

Ανασχηματισμός: Υπουργοποιήθηκαν 4 μέλη της εξεταστικής επιτροπής για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών

Η «γουρλίδικη» και «διασκεδαστική» επιτροπή της Βουλής που μπάζωσε κάθε πτυχή της αλήθειας του διπλού…

Μαρία Σάκκαρη: «Έπαθα κρίση πανικού όταν έφτασα Νο3 στον κόσμο, στοχεύω την κορυφή» (Video)

5321725

Μαρία Σάκκαρη: «Έπαθα κρίση πανικού όταν έφτασα Νο3 στον κόσμο, στοχεύω την κορυφή» (Video)

Μια σπάνια εξομολόγηση της Μαρίας Σάκκαρη, για τις νίκες, τις ήττες, τις κρίσεις πανικού αλλά…

Απίστευτο γέλιο: Ο Ροντινέι εξηγεί τι σημαίνει μαλ@κ@ς σε βραζιλιάνικη εκπομπή (video)

Ρόντινει

Απίστευτο γέλιο: Ο Ροντινέι εξηγεί τι σημαίνει μαλ@κ@ς σε βραζιλιάνικη εκπομπή (video)

Ο Βραζιλιάνος μπακ του Ολυμπιακού βρίσκεται στη χώρα του διακοπές και μεταδίδει τις ελληνικές λέξεις…