Αλέξης Τσίπρας: «Οι τράπεζες όχι μόνο δεν στηρίζουν την οικονομία αλλά είναι και οι χειρότεροι εργοδότες»

«Ήταν οι πρώτες επιχειρήσεις που εφάρμοσαν το καθεστώς της ενοικιαζόμενης εργασίας»

Σε συνάντηση που είχε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την συμπαράστασή του στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που βρίσκονται «στις επάλξεις αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

«Η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς δεν αποτελεί εξαίρεση από μια «κανονικότητα» που έχει δημιουργηθεί και θέλει τις εργασιακές σχέσεις να βρίσκονται στον αέρα. Ένας από τους χειρότερους εργοδότες στη χώρα είναι οι τράπεζες. Αν και έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, αν και έχουν πολύ υψηλά κέρδη -παρά το γεγονός ότι δεν παίζουν το ρόλο που υποχρεούνται στην πραγματική οικονομία- έχουν και μια συμπεριφορά εξαιρετικά επιθετική απέναντι στους εργαζόμενους.»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, σημείωσε ότι οι τράπεζες ήταν οι πρώτες επιχειρήσεις που εφάρμοσαν το καθεστώς της «ενοικιαζόμενης εργασίας» ότι για πολλά χρόνια εμπέδωναν ένα καθεστώς με «χιλιάδες εργατοώρες απλήρωτων υπερωριών», που όπως ο ίδιος σημείωσε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αντιμετωπίσει με τα πρόστιμα της Επιθεώρησης Εργασίας

«Ήταν αυτοί που εισήγαγαν πρώτοι στη χώρα την ενοικιαζόμενη εργασία, με χιλιάδες εργατοώρες απλήρωτων υπερωριών και πλέον έχουν και ένα σχέδιο να κλείσουν δεκάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα. Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς δεν αντιλαμβάνεται ότι ως ένας οργανισμός που στην ουσία διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα έχει υψηλή κοινωνική εταιρική ευθύνη.» … «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ασύδοτη πρακτική και θα ήθελα να εκφράσω τη συμπαράστασή μου στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς.»

Επίσης, σχολίασε αρνητικά και το σχέδιο κλεισίματος δεκάδων καταστημάτων, ιδίως της Τράπεζας Πειραιώς, λέγοντας ότι: «Ο πολίτης που κατοικεί στην Αμοργό και δεν θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετηθεί, έχει συμβάλει και αυτός με το μερίδιό του για την ανακεφαλαιοποίηση για να μπορεί ο κ. Μεγάλου να κάνει τον μεγάλο και πετυχημένο μάνατζερ.»

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της συνάντησής τους με το Δ. του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.