Αλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης απεδείχθη πρωθυπουργός της άγνοιας»

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Δράμα

TSIPRAS

Το μήνυμα ότι οι πολίτες πρέπει «να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη που έχουν στα χέρια τους» και ότι «αυτός ο πρωθυπουργός που σε όλα τα κρίσιμα δεν ήξερε τίποτα» πρέπει «να κριθεί μεταξεταστέος με την ψήφο του ελληνικού λαού για να μάθει ποια χώρα κυβέρνηση και πού την οδήγησε» έστειλε απ’ τη Δράμα ο Αλέξης Τσίπρας, σε προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Τετάρτης.

«Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών και ένα δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και κάλεσε εκ νέου τον πρωθυπουργό σε debate ώστε να μάθουν οι πολίτες τα σχέδια του κάθε κόμματος.

Θα κόψουμε το πάρτι της διαπλοκής για να χρηματοδοτήσουμε τις ανάγκες της κοινωνίας, ξεκαθάρισε ο ίδιος και αναφέρθηκε στους παραπάνω ρεαλιστικούς στόχους. Έκανε λόγο για ρεαλιστικό στόχο της μείωσης των τιμών και επανέλαβε την ανάγκη για επανκρατικοποίηση της ΔΕΗ, κίνηση για την οποία δεσμεύτηκε για άλλη μία φορά.

Επιπλέον έκανε λόγο για ρεαλιστικό σχέδιο ύπαρξης δημόσιου πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα αλλά και για τον ρεαλιστικό στόχο για ένα νέο ΕΣΥ με μισθούς αξιοπρέπειας για τους ανθρώπους που στέκονται στην πρώτη γραμμή.

«Αυτά τα 4 χρόνια ότι ήταν όρθιο διαλύθηκε στο σύστημα υγείας» τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και υπενθύμισε ότι σε μνημομνιακές συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έβαλε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στον σύστημα υγείας και έγινε και πλεονασματικό.

Ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον στόχο «να καταργήσουμε τους άρρωστους δεσμούς του κράτους με τις εστίες της διαπλοκής» και στην αναβάθμιση του ρόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

«Κατάντησαν την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. αντί να καταπολεμούν το έγκλημα να συνεργάζονται με αυτούς» σημείωσε ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η «ΕΥΠ των ημερών μας παρακολουθούσαν τη Greek mafia τώρα διοικείται από την Greek mafia».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο φιάσκο της κυβέρνησης με το Turkeagean και υπογράμμισε για τον Κ. Μητσοτάκη: «Δύο σήματα κατάφερε να καθιερώσει το Turkeagean και το κουταλοπίρουνο για την κυβέρνησή του».

«Δεν θα ανεχθούμε τουρκοαιγαίο. Αυτή η ιστορία της ανικανότητας, της αχρηστίας που μας παρουσιάστηκε ως δήθεν αριστεία, τελειώνει στις 21 του Μάη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε παράλληλα σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια σειρά ζητημάτων, απ’ την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης μέχρι την πανδημία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ο κ. Μητσοτάκης απεδείχθη πρωθυπουργός της άγνοιας». Δεν ήξερε ότι εκτός των ΜΕΘ πέθαιναν αβοήθητοι, δεν ήξερε «τι πράττει στο διπλανό του γραφείο ο ανιψιός του αλλά συμφωνούσε με την εξαγωγή του Predator ακόμα και στο μακρινό Σουδάν για να γίνεται τώρα εμφύλιος».

Δεν ήξερε επίσης ότι έρχεται ενεργειακή κρίση όταν αποφάσιζε στα κρυφά να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ, συνέχισε και ακολούθως αναφερόμενος στην τραγωδία των Τεμπών επισήμανε ότι «δεν ήξερε πρόσφατα για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο», επισημαίνοντας ότι κατά τραγική ειρωνεία μια μέρα μετά «θα εγκαινίαζε ανύπαρκτα συστήματα τηλεδιοίκησης».

Επίσης, αναφέρθηκε στη σωρεία απευθείας αναθέσεων, που όπως τόνισε «προσεγγίζουν τα 10 δισ.ευρώ» στα τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Δεν ήξερε τι κάνουν όλοι αυτοί οι άριστοι που διόριζε» είπε ακόμα αναφερόμενος στον Ανδρ. Πάτση, στη Σ. Νικολάου και στον Δ. Λιγνάδη.

Αναφέρθηκε επίσης στο χρέος, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «δεν ξέρει τίποτα και για το δημόσιο χρέος της χώρας». Εμείς «το αφήσαμε υψηλό αλλά το ρυθμίσαμε», είπε, σημειώνοντας ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν περίπου 300 δισ. ευρώ μετά τη ρύθμιση και τώρα έχει φτάσει στα 400 δισ. ευρώ. «Το μόνο που ήξερε ο αθεόφοβος τότε ήταν να λέει ότι ανταλλάξαμε τη μη μείωση των συντάξεων με τη Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε για άλλη μια φορά πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να επιστρέψει η δικαιοσύνη στη χώρα. Και αναρωτήθηκε δηκτικά αν είναι δικαιοσύνη εταιρείες μετρημένες στα δάχτυλα ενός χεριού να εμφανίζουν κέρδη άνω του 1 δισ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Αν είναι δικαιοσύνη για μερικές χιλιάδες ευρώ να μπαίνουν σε πλειστηριασμό σπίτια και επιχειρήσεις και να το ψηφίζουν αυτό βουλευτές ενός κόμματος που χρωστάει 400 εκατ. ευρώ δανεικά και αγύριστα, αν είναι δικαιοσύνη οι δημόσιοι υπάλληλοι να έχουν να δουν αύξηση 14 χρόνια και να έχουν τριπλασιάσει τα στελέχη στις ΔΕΚΟ και να έχουν αυξήσει τους μισθούς τους. Υπάρχει κάποιου είδους δικαιοσύνη όταν οι τιμές έχουν πάει στο Θεό και την ίδια στιγμή ο μισθός δεν φτάνει μετά την τρίτη εβδομάδα; διερωτήθηκε ακόμα όπως και το αν είναι δικαιοσύνη τα τέσσερα αυτά χρόνια να έχουν κόψει 7 δισ. από συνταξιούχους, να έχουν κόψει την 13η σύνταξη και να μην δίνουν τα αναδρομικά.

«Αυτή η πραγματικότητα δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη» είπε στη συνέχεια, ενώ κατά την ομιλία του επανέλαβε τη φράση πως «η αισχροκέρδεια είναι ελληνική και έχει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη».

Σημείωσε ακόμα ότι 700.000 κατοικίες βρίσκονται σε υποθήκη, στα χέρια των funds. «Τα κοράκια αυτά αν δεν υπάρξει αλλαγή κυβέρνησης και πολιτικής θα τα πάνε σε πλειστηριασμούς» συνέχισε και τόνισε ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την κοινωνική συνοχή, τη μεσαία τάξη και τις κοινωνικές δομές.

«Αυτή η πολιτική που μας οδήγησε εδώ, που στηρίχτηκε στο ψέμα και στην υποκρισία, πρέπει να αλλάξει» είπε ακόμα.

Αναφερόμενος στη Ν.Δ. διερωτήθηκε εξάλλου πώς είναι δυνατόν αυτό το κόμμα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη μεταπολίτευση να εκφράζεται από πρωτοκλασάτους υπουργούς που προέρχονται απ’ την ακροδεξιά και να μας κάνουν και μαθήματα για την ακροδεξιά;

Θεωρώ ότι υπάρχουν πολλοί συντηρητικοί πολίτες που δεν νιώθουν καθόλου ευχάριστα με αυτό και νιώθουν ότι πρόκειται για μια ανώνυμη εταιρεία, Μητσοτάκης Α.Ε., είπε ακόμα και σημείωσε ότι «αυτή η αγανάκτηση πρέπει να γίνει δύναμη αλλαγής».

«Η δικαιοσύνη για εμάς δεν είναι απλά ένα σύνθημα, αλλά η ψυχή μας, είναι η αξία και ο στόχος που διαπερνά το πρόγραμμά μας» υπογράμμισε.

 

Κασσελάκης: Χειμαρρώδης παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες – «Ας μη γίνω ποτέ πρωθυπουργός αν πρέπει να συνεργαστώ με το σύστημα»

6254398

Κασσελάκης: Χειμαρρώδης παρέμβαση με πολλούς αποδέκτες – «Ας μη γίνω ποτέ πρωθυπουργός αν πρέπει να συνεργαστώ με το σύστημα»

Πολλούς αποδέκτες είχε το μήνυμα του Στέφανου Κασσελάκη στα social media