Αλέξης Τσίπρας: Το μεγάλο δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία δεν είναι «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συμμετείχε σε ανοικτή συζήτηση στο Συνέδριο Future of Retail 2022 της ΕΣΕΕ, κάνοντας αναφορά στην πρωτόγνωρη πραγματικότητα που βιώνει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

NewsRoom 27/05/2022 | 21:29

Ευθείες βολές προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και στον ίδιο τον πρωθυπουργό εκτόξευσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της παρέμβασης του στο  Συνέδριο Future of Retail 2022 της ΕΣΕΕ. O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε αναφορά στην «πρωτόγνωρη πραγματικότητα» που βιώνει η ελληνική μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Όπως είπε, κατά τις περιοδείες το προηγούμενο διάστημα σε όλη την Ελλάδα βρέθηκε κυρίως με ανθρώπους της «αγοράς» και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, οι οποίοι μετέφεραν μια «πρωτόγνωρη εικόνα» και έκαναν λόγο για μια «τριπλή κρίση» που καλούνται να αντιμετωπίσουν και η οποία περιλαμβάνει τη «μείωση του τζίρου», τα «συσσωρευμένα χρέη» και την «ενεργειακή κρίση». Αυτά, συνέχισε, έχουν δημιουργήσει μια «αφόρητη κατάσταση» για τον κλάδο, η οποία ξεπερνάει και την αντίστοιχη στα χρόνια των μνημονίων και χρειάζεται συγκεκριμένο «σχέδιο» για να αντιμετωπιστεί.

Όσον αφορά το σχέδιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε πως οι βασικοί πυλώνες του περιλαμβάνουν τον «επανασχεδιασμό» των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αλλά και τη ρύθμιση των χρεών των επιχειρήσεων με διαγραφή μέρους τους.

Μάλιστα ο  πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ψάχνει τεχνηέντως τρόπο να δημιουργήσει κοινωνική ένταση», αποδομώντας τον πολωτικό λόγο του Πρωθυπουργού και προτάσσοντας πως το πραγματικό δίλημμα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι το «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα», αλλά το αν οι πολίτες θα πληρώσουν το ρεύμα η το φροντιστήριο των παιδιών τους.

«Το μεγάλο δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή η ελληνική κοινωνία δεν είναι «βιβλιοθήκη ή βαριοπούλα», αλλά αν θα πληρώσει το ρεύμα ή το φροντιστήριο του παιδιού. Επειδή δεν μπορεί να βρει απάντηση ο κ. Μητσοτάκης, ψάχνει τεχνηέντως τρόπο να δημιουργήσει κοινωνική ένταση», σχολίασε επίσης ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης.