Ένας από τους εκπροσώπους του νέου κόμματος του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει πει και… λίγα για τον πρώην πρωθυπουργό.
Ο λόγος για τον Νίκο Νυφούδη, ο οποίος έχει δημοσίως «ξομπλιάσει» ουκ ολίγες φορές τον Αλέξη Τσίπρα.
Μεταξύ άλλων, ο Νυφούδης, παλαίμαχος και του ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, που τώρα συστρατεύθηκε και μάλιστα από επιτελική θέση στο κόμμα Τσίπρα έχει επιφυλάξει, μεταξύ άλλων, στον πρώην πρωθυπουργό την εύφημο μνεία του «καραγκιόζη», αλλά και του «πιο ανεπανάληπτου ψεύτη πολιτικού σε ολόκληρη την ελληνική ιστορία».

Ο χαρακτηρισμός του «καραγκιόζη» συνόδευε κοινοποίηση δημοσίευσης που παρέθετε τον Αλέξη Τσίπρα να λέει «Δεν είμαστε γενικά υπέρ της επιχειρηματικότητας».
«Τόσα χρόνια με μια βαλίτσα στο χέρι», σημείωνε το 2017 ο (μεταφερόμενος από χώρα σε χώρα ή από κόμμα σε κόμμα;) κύριος Νυφούδης, «καραγκιόζηδες έχω δει πολλούς. Αλλά σαν τους δικούς μας, πουθενά».

Ίσως ο τρόπος με τον οποίο τοποθετείται σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός σε ό,τι αφορά «επιχειρηματικότητα γενικά», να καλύπτει πλέον τον πρώην επικριτή του.
Στον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο, ο κύριος Νυφούδης είχε «αναγνωρίσει» πριν λίγα χρόνια μια διορατικότητα.
Σε ανάρτηση με την οποία χαιρέτιζε «το τέλος της τοξικότητας» που σήμανε η δεύτερη εκλογική νίκη της Νέας Δημοκρατίας το 2023, υποστήριξε πως μόνο ο Αλέξης Τσίπρας είχε «αντιληφθεί πλήρως» ως τέτοια αυτά που χαρακτήριζε ως «τοξικότητα».

Σαφής μετατόπιση σε σχέση με το «ο δεν πληρώνω τολμάει ακόμα να μιλά» αναφερόμενης στον Τσίπρα ανάρτησης του 2018…

Πλησίασε μέσα στα χρόνια ο κύριος Νυφούδης τις θέσεις του Αλέξη Τσίπρα ή ο κύριος Τσίπρας τις θέσεις του Νίκου Νυφούδη; Η απάντηση κάπως σκιαγραφείται από τα παραπάνω…
Ποιος είναι ο Νίκος Νυφούδης
Ο Νίκος Νυφούδης έχει σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες και τα Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και μεταπτυχιακά στο University of Portsmouth, υπήρξε ενεργός από νεαρή ηλικία σε ευρωπαϊκά φόρουμ νεολαίας και εθελοντισμού, έχοντας εκπροσωπήσει τη χώρα στα σημαντικότερα γεγονότα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία της πολιτικής για τους νέους.
Παράλληλα με την πολιτική και αυτοδιοικητική του δράση στον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, είναι ένας δυναμικός επιχειρηματίας με διεθνή παρουσία, έχοντας δημιουργήσει επιτυχημένα εγχειρήματα στον χώρο της εστίασης και των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων. Δημιουργός και συνιδιοκτήτης της εταιρείας The Life Goddess στο Λονδίνο.
Πολιτική παρουσία
Στα 22 του υπήρξε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας, στα 24 υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης και στα 30 υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Δημοτικός Σύμβουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου (2000-2003), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Υπεύθυνος Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στην Κεντρικής Ένωσης Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβούλων Νεολαίας.
Ως νέος και εθελοντής υπήρξε μέλος της επιτροπής υλοποίησης και σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας το 2014 και μέλος της επιτροπής διεκδίκησής της. Ως Επιστημονικός Συνεργάτης του Υφυπουργού και Βουλευτή Σπύρου Βούγια, υπήρξα συντονιστής ομάδων εργασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με θέματα την εθελοντική αστυνόμευση, τις ομάδες Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας και των πυροσβεστών (2009-2010) και συντονιστής ομάδας εργασίας για θέματα ψηφιακής μετάβασης και μεταφορών (2010-2011).
Υποψήφιος Βουλευτής με το Ποτάμι, πρώτος επιλαχών
➢ Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Μάιος 2010/2014/2104, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ.
➢ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Σεπτέμβριος 2014
➢ Τομεάρχης Εξαγωγών στο Ποτάμι
➢ Μέλος της επιτροπής υλοποίησης και σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής
Πρωτεύουσας Νεολαίας , 2014.
➢ Μέλος της επιτροπής διεκδίκησης τη Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας
2014.
➢ Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιανουάριος 2011
➢ Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, 2011
➢ Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Πυλαίας, Οκτώβριος 2002.
➢ Υποψήφιος Νομαρχιακός Σύμβουλος, Οκτώβριος 2006.
Διαβάστε επίσης:
Τσίπρας: Κατέθεσε την ιδρυτική διακήρυξη της ΕΛΑΣ – «Η δημοκρατία εκφυλίζεται χωρίς δικαιοσύνη»
Ο Τσίπρας και η παραμυθία της Νέας Μεταπολίτευσης
Τσίπρας: Στον Άρειο Πάγο για την την ιδρυτική διακήρυξη της ΕΛΑΣ – Το πρόσωπο που είναι μαζί του
Τσίπρας, ο Μάικλ Τζάκσον της Ελλάδας
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια