Newsroom

Newsroom

Αλέξης Τσίπρας – Η Συνάντηση με τις Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Στη δράση που πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας οι Οικογένειες Ουράνιο Τόξο βρέθηκε το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας και Τρανσφοβίας.

280938428 550046539816257 3305847145068537312 n

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συνομίλησε με τα μέλη της οργάνωσης σχετικά με τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Μάλιστα δέχτηκε και ένα διαφορετικό δώρο, ένα σκουλήκι που τρώει την ομοφοβία όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Υπενθύμισε το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, το δικαίωμα αναδοχής για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι είναι άμεση προτεραιότητα και δεσμεύτηκε ότι η επόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα νομοθετήσει την ισότητα στον γάμο για όλους και το δικαίωμα τεκνοθεσίας και ελεύθερη πρόσβαση στις μεθόδους υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ανεξάρτητα από φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό και ταυτότητα φύλου. Δεσμεύσεις που εντάχθηκαν άλλωστε και στην πολιτική απόφαση του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφτώ τη δράση των Οικογενειών Ουράνιο Τόξο, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, με αφορμή τη διεθνή ημέρα κατά της ομοφοβίας, για να τους συγχαρώ για το έργο που επιτελούν» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτησή του και συμπλήρωσε:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησε την αναγνώριση ταυτότητας φύλου, την αναδοχή τέκνου και την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Η επόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως προτεραιότητα το θέμα του γάμου για όλους -χωρίς αστερίσκους- και της τεκνοθεσίας. Πρόκειται για πολιτικές επιλογές που έχουν αποφασισθεί στο Συνέδριό μας και μας δεσμεύουν».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…