Αλέξης Τσίπρας: Η κρίση θα εξαφανίσει τον κ. Σαμαρά

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ξεκάθαρο μήνυμα για να «φύγουν αυτοί που υλοποίησαν την πολιτική των μνημονίων» τονίζει ο…

tsiprss 1

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι ξεκάθαρο μήνυμα για να «φύγουν αυτοί που υλοποίησαν την πολιτική των μνημονίων» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Στις ευρωεκλογές το μήνυμα που θα σταλεί δεν θα αφορά μόνο τους συντάκτες των μνημονίων και την τρόικα. Θα είναι και ξεκάθαρο μήνυμα να φύγουν αυτοί που υλοποίησαν την πολιτική των μνημονίων» αναφέρει σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.

Ο κ.Τσίπρας υπενθυμίζει πως οι ευρωεκλογές του 2009 αποτέλεσαν πρόκριμα για πρόωρες εθνικές εκλογές ενώ τώρα κάποιοι προσπαθούν κουτοπόνηρα, όπως λέει, να πείσουν οτι «δεν τρέχει και τίποτα».

Σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο την άποψη του πρωθυπουργού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφεται από την κρίση και θα εξαφανιστεί μαζί της, ο κ. Τσίπρας απαντά ότι
«το μόνο σίγουρο είναι ότι η κρίση θα εξαφανίσει τον κ. Σαμαρά.Εμείς σηκώνουμε το γάντι. Να δούμε ποιος είναι η νέα και ποιος η παλιά Ελλάδα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευση ασκεί κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας πως «ο κ. Σαμαράς είναι το πολιτικό προϊόν της κρίσης. Η εφεδρεία του συστήματος που ανασύρθηκε από την ανυποληψία των τελευταίων 15 χρόνων, για να υπηρετήσει πιστά, με την ακροδεξιά του παρέα, τα μνημόνια».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει πως «η Αριστερά ταυτίζεται διαχρονικά με το όραμα μιας νέας Ελλάδας.Τώρα ήλθε η ώρα που όχι μόνο θέλουμε αλλά και μπορούμε. Και θα το κάνουμε. Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα».