Αλέξης Τσίπρας: Φορολογική δικαιοσύνη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης που θα βασίζεται στη συνταγματική επιταγή για την συνεισφορά όλων στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με τις πραγματικές…

tsipras 50

Πολιτική φορολογικής δικαιοσύνης που θα βασίζεται στη συνταγματική επιταγή για την συνεισφορά όλων στα φορολογικά βάρη, ανάλογα με τις πραγματικές τους δυνάμεις θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι η φορολογική της πολιτική «κινείται στο χώρο του παραλογισμού και της πλήρους απώλειας του ελέγχου». Επισήμανε επίσης ότι μόνο τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση ψήφισε τριάντα φορολογικά νομοθετήματα, που έχουν δημιουργήσει ένα ακατανόητο και ανεξέλεγκτο ναρκοπέδιο για τους φορολογουμένους, τις ΜΜΕ Επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα, ιδιαίτερα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Την πολιτική αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την χαρακτήρισε «εκ προμελέτης ήταν το έγκλημα σε βάρος της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων». Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χαντακώθηκαν για να σωθούν οι τράπεζες» και πρόσθεσε ότι «η περίφημη ανακεφαλαιοποίηση που μας την πλάσαραν ως ένα ακόμα επίτευγμα που θα οδηγούσε στην ανάκαμψη, δεν έδωσε τίποτε στην πραγματική οικονομία», ενώ «τα δάνεια είναι εύκολα για φίλα προσκείμενους τηλεοπτικούς σταθμούς και μεγάλα συμφέροντα και αδύνατα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αναφερόμενος εμμέσως στον τρόπο με τον οποίο παρουσιάστηκαν στα ΜΜΕ οι δηλώσεις του Γιώργου Σταθάκη για την φορολόγηση των επιχειρήσεων και των νομικών προσώπων, ο κ. Τσίπρας επέκρινε την κυβέρνηση ότι «απομονώνουν φράσεις, κάνουν κοπτοραπτική με ερωτήσεις και απαντήσεις, βρίσκουν πολύ εύκολα πρόθυμους στα μέσα ενημέρωσης για να αναπαράγουν ότι θέλουν και ότι τους συμφέρει».

Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι από πέρυσι το κόμμα του έχει παρουσιάσει συνολικές θέσεις για το πολιτικό σύστημα, την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη νέα φτώχεια, το φορολογικό σύστημα και τις εργασιακές σχέσεις και συνόψισε τις θέσεις αυτές σε ένα τρίπτυχο:

Η νέα «σεισάχθεια», η ανακούφιση νοικοκυριών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων από χρέη.

Η διασφάλιση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους.

Η φορολογική μεταρρύθμιση για ένα δίκαιο και καθολικό φορολογικό σύστημα, με την παράλληλη κατάργηση παράνομων, αντισυνταγματικών και εκβιαστικών ρυθμίσεων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που αναλαμβάνει «ώστε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σήμερα έχουν να αντιμετωπίσουν χρέη από χαράτσια ΔΕΗ, Φόρο Εισοδήματος, ΦΑΠ, ΦΠΑ, παλαιά χρέη, έκτακτες εισφορές, να ανασάνουν. Θέτουμε, λοιπόν, προς διαβούλευση την πρόταση για την συνολική ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων όχι ανά φορολογία αλλά σε προκαθορισμένη χρονική περίοδο (π.χ. ανά τρίμηνο) όταν προστίθενται και νέες οφειλές».

Στόχος μας, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι να σταματήσει η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, να σταματήσει η βίαιη αναδιανομή της ιδιωτικής περιουσίας και της επιχειρηματικότητα σε βάρος των πολλών, των μικρών, των αδυνάτων και να καταργηθούν οι ρυθμίσεις που οδηγούν τους μικρομεσαίους είτε στις φυλακές είτε στην απόγνωση και στις αυτοκτονίες.

Όλα αυτά, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνονται και στον πολιτικό στόχο που θέτουμε εν όψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης των ευρωεκλογών που δεν είναι άλλος από τη μεγάλη πολιτική ανατροπή.

Η μεγάλη ανατροπή στις ευρωεκλογές, δεν είναι για το ΣΥΡΙΖΑ πολιτική φιλοδοξία, είναι όρος εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης, σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…