Αλέξης Τσίπρας: Είστε οι καλύτεροι χορηγοί του κόμματος Κασιδιάρη – Επιχειρείτε επί τέσσερα χρόνια τη χειραγώγηση της Δικαιοσύνης

Απολογισμός «κόλαφος» από τον Αλέξη Τσίπρα της τετραετίας Μητσοτάκη - Ύστατο κάλεσμα για ψήφιση πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για αποκλεισμό μορφώματος Κασιδιάρη - Κανελλόπουλου

5859771

Σκληρή και δομική κριτική εφ’ όλης της τετραετίας Μητσοτάκη άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής, προχωρώντας σε έναν αναλυτικό απολογισμό για τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ενώ, παράλληλα, «πυρά» εξαπέλυσε και για την τρίτη τροπολογία Βορίδη σχετικά με τον αποκλεισμό του μορφώματος Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου από τη Βουλή.

Στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Τσίπρας αρχικά ανέδειξε το πώς οι υποσχέσεις για «λιγότερους φόρους, πολλές επενδύσεις, καλές και νέες δουλειές, καλύτερους μισθούς και υψηλότερες συντάξεις» κατέληξαν κούφιες υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ.

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική και για τα ζητήματα αξιοκρατίας και ασφάλειας που είχε ιεραρχήσει ψηλά στην πολιτική της ατζέντα η Νέα Δημοκρατίας. «Να μιλήσουμε για ασφάλεια στη χώρα που βασιλεύει η Greek mafia; Να μιλήσουμε για ασφάλεια στη χώρα που ο πρωθυπουργός παρακολουθεί την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και το μισό του υπουργικό του συμβούλιο;» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Κάντε δεκτή την τροπολογία για επιστροφή ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο»

Πρωτού αναφερθεί στην 3η τροπολογία Βορίδη για αποκλεισμό Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο κ. Τσίπρας στάθηκε στο πλαίσιο της ομιλίας του στην τροπολογία που κατέθεσε χθες σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο.

«Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ θα περάσουν στον έλεγχου του Δημοσίου από το Υπερταμείο μετά τις εκλογές» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ, χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης ως υποκριτική και ψεύτικη γιατί, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «τώρα ο κόσμος σας κατάλαβε και πάτε να κρυφτείτε».

Είστε οι καλύτεροι χορηγοί του κόμματος Κασιδιάρη

Σκληρά ήταν τα «πυρά» που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας ενάντια στην 3η κατά σειρά νομοθετική ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκειμένου να μην μετάσχει το μόρφωμα Κασιδιάρη στις εκλογές, κάτι που συμβαίνει, μάλιστα, την τελευταία ημέρα λειτουργίας της Ολομέλειας της Βουλής.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε αριχκά ότι με την πρόταση Αλεβιζάτου που είχε υιοθετήσει και κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή: «το θέμα θα είχε λυθεί με μια μικρή προσθήκη και αλλαγή στον υπάρχοντα νόμο» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Εξηγώντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τον αποκλεισμό του μορφώματος Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου από τις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι προέβλεπε: «διάταξη που θα ορίζει ότι δεν θα ανακηρύσσεται κόμμα εάν έχει και στις λίστες του καταδικασθέντες για εγκλήματα ρατσιστικά ή εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τη νεοναζιστική ιδεολογία, σαν αυτό που έγινε, που καταδικάστηκε ο κ. Κασιδιάρης»

«Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου η τροπολογία Βορίδη»

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας υπενθύμισε ότι ο Υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, κατέθεσε τη νέα και τρίτη κατά σειρά τροπολογία αφότου αντιλήφθηκε το 5μελες τμήμα του Αρείου Πάγου πιθανόν και να γνωμοδοτούσε θετικά για τη συμμετοχή του μορφώματος Κασιδιάρη – Κανελλόπουλου στις εκλογές, υπογράμμισε τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

«Είναι επικίνδυνο» και «ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου» το να «αποφασίζουν οι δικαστές και να επαφίεται στην κρίση τους η πολιτική εκτίμηση για το αν ένας συνδυασμός έχει πολιτική σχέση ή συνάφεια ιδεολογική με τους καταδικασθέντες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αύξησε τους αντιπολιτευτικούς τόνους, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η τροπολογία «παραβιάζει το Σύνταγμα» ενώ δριμεία κριτική εξαπέλυσε και για την αποκάλυψη για τη συνάντηση Γεραπετρίτη και Τζανερρίκου σε καφενείο πέριξ του Μαξίμου.

«Τέσσερα χρόνια επιχειρείτε να χειραγωγείτε τη δικαιοσύνη»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε ότι αφότου η κυβέρνηση απέτυχε να πείσει του δικαστές του πρώτου τμήματος να κρίνουν θετικά με βάση τη προηγούμενη τροπολογία, επανήλθε με νέα προκειμένου να «αλλάξει τη σύνθεση του τμήματος μπας και βρεθεί πλειοψηφία», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε στο πλαίσιο της τελευταίας συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής ότι μπορεί «επί τέσσερα χρόνια να κάνετε επαφές με δικαστές και έτσι να επιχειρείτε διαρκώς να χειραγωγείτε τη δικαιοσύνη αλλά στην ευαίσθητη αυτή περίπτωση που αφορά τη προστασία της Δημοκρατίας από τους εχθρούς της, η θεσμική σας αποκοτιά, η βαναυσότητα και ο ερασιτεχνισμός σας, οδηγούν στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ύστατο κάλεσμα για ψήφιση πρότασης ΣΥΡΙΖΑ

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τσίπρας κάλεσε «έστω και στο και πέντε» την κυβέρνηση να «σοβαρευτεί» και να προχωρήσει σε μια ορθή λογική και στάση νομοθέτησης που δεν θα παραβιάζει το Σύνταγμα και δεν θα δημιουργεί εικόνες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης»

«Σας καλώ λοιπόν έστω τώρα, την ύστατη στιγμή να επιστρατεύσετε τις τελευταίες ικμάδες σοβαρότητας και να προσχωρήσετε στα αυτονόητα.  Αρκετή ζημιά έχετε ήδη κάνει στη δημοκρατία, με τις παρακολουθήσεις, με τη περιστολή του κράτους δικαίου και της ελευθεροτυπίας.  Μη κάνετε ακόμη μεγαλύτερη. Μην επιμείνετε σε επικίνδυνες θεσμικές ακροβασίες που θα βάλουν τη θεσμική τάξη σε περιπέτειες και θα τροφοδοτήσουν την Ακροδεξιά» ανέφερε καταληκτικά ο Πρόεδρους του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

 

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…