Αλέξης Γρηγορόπουλος: Δύο φωτορεπόρτερ απαθανατίζουν το χθεσινό κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής

Δύο εικόνες -ενδεικτικές- της μανίας της αστυνομίας να ασκεί ασύδοτη βία όπου σταθεί και όπου βρεθεί, είναι εκείνες που απαθανάτισε ο φακός των φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου και Κώστα Παπαντωνίου.

My project 1 2

Τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, τίμησαν χθες χιλιάδες κόσμου,  διαδηλώνοντας παράλληλα για τα γνωστά και άγνωστα θύματα της κρατικής βίας στον απόηχο και του πυροβολισμού, στο κεφάλι, του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ.

Η πορεία ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, με τους διαδηλωτές να υποστηρίζουν πως «απλωνόταν» από τη Βουλή μέχρι την πλατεία Κλαυθμώνος. Κρατώντας πανό που έγραφε «το αίμα σου ποτίζει τα λουλούδια που ανθίζουν κάθε 6η του Δεκέμβρη» οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά της καταστολής: «Κουμής. Κανελλοπούλου, Σαμπάνης, Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος αυτή είναι η ΕΛ.ΑΣ» και υπενθύμισαν ότι «αυτές οι ημέρες είναι του Αλέξη».

Μετά τη μαζική διαδήλωση στην πρωτεύουσα οι αστυνομικές δυνάμεις επιδόθηκαν σε νέο γύρο βίας και καταστολής, προχωρώντας σε προσαγωγές, από τις οποίες οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπως επίσης σε δραματικά εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, καθώς δε δίστασαν να ρίξουν χημικά, ακόμα και μέσα σε χώρο εστίασης και σε πολυκατοικίες…κυνηγώντας διαδηλωτές.

Στην πλατεία Ομόνοιας και τα Εξάρχεια, δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν με την πρώτη αφορμή να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος χρησιμοποιώντας κρότου-λάμψης και πνίγοντας στα χημικά τις περιοχές.

Φωτορεπόρτερ και διαδηλωτές που βρίσκονταν σε πολλά σημεία στο κέντρο της πρωτεύουσας κατέγραψαν το κρεσέντο αστυνομικής βίας και καταστολής.

Δύο εικόνες -ενδεικτικές- της μανίας της αστυνομίας να ασκεί ασύδοτη βία όπου σταθεί και όπου βρεθεί, είναι εκείνες που απαθανάτισε ο φακός των φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμου και Κώστα Παπαντωνίου.

Γιάννης Κέμμος:

«Με αίματα στο πρόσωπο και τα χέρια αστυνομικοί των ΜΑΤ συλλαμβάνουν και μετακινούν νεαρό από την οδο Κωλέττη προς την Ακαδημίας.
Μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου, ξέσπασαν συμπλοκές στους δρόμους περιμετρικά του μνημείου στην οδο Τζαβέλα».

318224961 10160116993348286 4515746275897605292 n

Κώστας Παπαντωνίου:

«Βίαια σύλληψη διαδηλωτή Σόλωνος και Ζωοδόχου Πηγής. Τον ξάπλωσαν, χτυπώντας τον πρώτα τρεις και τέσσερις».

318449171 2321822537994290 2520501275821943076 n

Παρόμοια περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι το βράδυ της Τρίτης είχαν γίνει 19 προσαγωγές στην Αθήνα και 16 στη Θεσσαλονίκη.

Οι προσαχθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους συνδέουν με τα γεγονότα.

Η αστυνομία σημείωσε πως κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία.

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

Κασσελάκης 2

Κασσελάκης για Τέμπη: Ζητώ την επίσπευση των ερευνών μετά τις νέες πληροφορίες για το ξυλόλιο

«Υπήρχε παράνομη μεταφορά υλικού από την εμπορική αμαξοστοιχία; Ανιχνεύτηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα…

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

κουτσουμπας

Οι «bro» του ΚΚΕ-Ο Κουτσούμπας συνάντησε το συνδικάτο της Amazon, και τον Κρις Σμολς που φορούσε καπελάκι του ΠΑΜΕ (video)

Ο διάσημος συνδικαλιστής που τον κέρδισε ο Κουτσούμπας

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

2383711

«Tάραξε τα νερά» και πάλι ο Ηλιας Ψινάκης: Αιχμές στον Ίαν Στρατή για την Μαίρη Συνατσάκη-«Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» (video)

«Το #Metoo είναι πολύ σωστό αλλά ευτελίζεται από μερικούς ανθρώπους που θέλουν να πουλήσουν δύο…