Αλέξης Γεωργούλης: Νιώθω ότι σήμερα η Ευρώπη έχει περισσότερο ανάγκη την Ελλάδα όσο ποτέ        

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην υποψηφιότητα του για την Ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, εξηγεί ο δημοφιλής ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

georgoulis

Ο κ. Γεωργούλης, αφού αναφέρει «δεν είμαι πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ», τονίζει ότι κάνει αυτή την επιλογή για να συμβάλει «να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού εκεί που γίνεται η λήψη των αποφάσεων, στην Ευρώπη». Όπως γράφει χαρακτηριστικά «σέβομαι τις απόψεις όλων. Δε νιώθω εχθρός με κανέναν, παρά μόνο με τους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας» αλλά αναφέρει πως επέλεξε να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί εκεί βρήκε «ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρίς αγκυλώσεις, με βλέμμα καθαρό στραμμένο στον ανοιχτό ορίζοντα».

Αναλυτικά ο Αλέξης Γεωργούλης αναφέρει στην ανάρτησή του: «Έχοντας ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό για μεγάλο διάστημα, διαρκώς μεγάλωνε μέσα μου η απορία: Γιατί στερούμε δυνατότητες από τους εαυτούς μας; Γιατί βάζουμε όρια στα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας; Γιατί η χώρα που υπήρξε η κοιτίδα του σύγχρονου πολιτισμού και συνεχίζει να έχει το σεβασμό όλων, υποτιμά τον εαυτό της; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά έγιναν πιο δύσκολες, συνεπεία που βίωσε και συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας».

«Τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν προς το καλύτερο. Νέες φωνές, νέα μυαλά βγήκαν στο προσκήνιο. Ένιωσα ότι πλέον υπάρχουν και στις θέσεις ευθύνης, άνθρωποι που μοιραζόμαστε κοινές ανησυχίες. Άνθρωποι που ξέρουν να ακούν, να συζητούν. Πράγμα εξαιρετικά σπάνιο στην αρένα των κομματικών διαξιφισμών. Νιώθω ότι σήμερα η Ευρώπη έχει περισσότερο ανάγκη την Ελλάδα όσο ποτέ. Έχει ανάγκη μια ώθηση από τους ανθρώπους που στον τόπο τους η κριτική σκέψη, οι τέχνες, τα γράμματα, ο πολιτισμός, δεν ήταν απλά μια παράπλευρη δραστηριότητα. Είναι στάση ζωής. Είναι τα στοιχεία που καλλιεργούν το ανθρώπινο πνεύμα, διευρύνουν τους ορίζοντες, διαμορφώνουν μια άλλη κοσμοθεωρία που βλέπει διαρκώς προς την πρόοδο» συμπληρώνει σε άλλο σημείο της ανάρτησης του.

«Στην Ευρώπη σήμερα, ακούγονται πολύ πιο δυνατά οι φωνές που αρνούνται την πρόοδο. Η Ευρώπη σήμερα φοβάται, διχάζεται, κοιτάει πίσω. Γυρίζει πολλές φορές την πλάτη στους κυνηγημένους των πολέμων, περιορίζει την ελεύθερη έκφραση, εγκλωβίζεται σε ανταγωνισμούς που αφορούν μόνο τους ισχυρούς και όχι τους πολλούς. Η γενιά μου είναι τυχερή γιατί μεγάλωσε σε μια Ευρώπη που μας έφερε πιο κοντά. Άνθρωποι σαν εμένα, ο καθένας στον τομέα και τα ενδιαφέροντα του, είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν, να εργαστούν, να έρθουν σε επαφή με άλλες κουλτούρες μέσα στην Ευρώπη. Δε θέλουμε λοιπόν να χάσουμε αυτή την Ευρώπη. Την Ευρώπη της πολυφωνίας. Την Ευρώπη του πολιτισμού» αναφέρει ακόμη ο κ. Γεωργούλης.

«Δεν με ενδιαφέρει ο ανταγωνισμός και οι τσακωμοί με τους ανθρώπους που εκπροσωπούν άλλα κόμματα. Σέβομαι τις απόψεις όλων. Δε νιώθω εχθρός με κανέναν. Παρά μόνο με τους εχθρούς της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Κάνω αυτή την επιλογή γιατί νιώθω ότι έχω και εγώ τη δυνατότητα να συμβάλω στο να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας του πολιτισμού εκεί που γίνεται η λήψη των αποφάσεων στην Ευρώπη. Δεν είμαι πολιτικός, δεν θα γίνω ποτέ. Πιστεύω όμως ότι η πολιτική δεν είναι δουλειά των ειδικών. Επιλέγω να είμαι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί εκεί βρήκα ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρίς αγκυλώσεις, με βλέμμα καθαρό στραμμένο στον ανοιχτό ορίζοντα» προσθέτει.

«Ανθρώπους που έχουν ξεκινήσει για πρώτη φορά μια μεγάλη προσπάθεια, με το ΕΚΟΜΕ, την ουσιαστική στήριξη σε νέες παραγωγές Eλλήνων και ξένων δημιουργών, το πλάνο για την ενίσχυση της κινηματογραφικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και την προσέλκυση μεγάλων projects του χώρου στον τόπο μας. Πρόκειται για μια κοσμογονία που θα αλλάξει προς το καλύτερο την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές πολιτιστικό στερέωμα. Αυτή είναι μια προσπάθεια που θέλει τη μεγαλύτερη δυνατή στήριξη σε όλα τα επίπεδα. Και η Ευρωβουλή είναι ένα από αυτά» καταλήγει κ. Γεωργούλης.

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Καταγραφή 13

Αρπάχτηκαν on air Τζίμα και Πρετεντέρης για τον Καραμανλή: «Αυτό είναι άποψή σου Γιάννη, η δική μου είναι άλλη» (video)

Για τη βουλευτική ασυλία και τη δικαιοσύνη στην περίπτωση του Αχιλλέα Καραμανλή αρπάχτηκαν η Ράνια…

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

akis skertsos

Τέμπη: Λαϊκισμός Σκέρτσου – Εμφανίσθηκε με φωτογραφία του αδικοχαμένου του αδερφού

Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει συμπάθειες και συμπόνοια, ο γαλάζιος Υπουργός σύγκρινε την πρόβλημα…

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…