Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Στους πλημμυροπαθείς της Κρήτης μέρος των εσόδων – Ο Α. Τσίπρας επέστρεψε στην οικογένεια την Ολυμπιακή Δάδα που του είχε χαρίσει

Μεγαλείο ψυχής από την οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη που αποφάσισε να βοηθήσει τους πληγέντες της φονικής κακοκαιρίας στην Κρήτη. Κίνηση υψίστης σημασίας η επιστροφή του δώρου του μεγάλου αθλητή, από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να τεθεί σε δημοπρασία.

nikolaidis

Η οικογένεια του Αλέξανδρου Νικολαΐδη γνωστοποίησε ότι ένα σημαντικό μέρος των εσόδων από τη δημοπρασία των μεταλλίων του θα διατεθούν στους πληγέντες της φονικής κακοκαιρίας της Κρήτης που στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους.

Tελευταία επιθυμία του σπουδαίου αθλητή, όπως την εξέφρασε ο ίδιος μέσα από το συγκλονιστικό μήνυμά του που έγινε γνωστό μετά τον θάνατό του, ήταν τα δύο αργυρά ολυμπιακά μετάλλια που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες να βγουν σε δημοπρασία και το ποσό που θα συγκεντρωθεί να δοθεί σε δομές για τα παιδιά που θα επιλέξει η οικογένειά του.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επέστρεψε στην οικογένεια τη δάδα που του είχε χαρίσει ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης από τη Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, προκειμένου να συμπεριληφθεί στη δημοπρασία μαζί με τα ολυμπιακά μετάλλια προκειμένου να μαζευτούν χρήματα και να δοθούν σε κέντρα που ερευνούν τον παιδικό καρκίνο.

Ολόκληρο το μήνυμα

Πριν από ενάμιση χρόνο όταν ο Αλέξανδρος έκανε το πολύ σοβαρό χειρουργείο στον πνεύμονα εν μέσω πανδημίας, για να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα για όλη του τη βοήθεια και την στήριξη, αποφάσισε να του χαρίσει μία από τις Ολυμπιακές δάδες που είχε στην κατοχή του, αυτή των αγώνων του Σίδνεϊ. Ο πρόεδρος δεν ήθελε να δεχτεί ένα τέτοιο πολύτιμο δώρο, του είπε να την κρατήσει ο Αλέξανδρος για τα παιδιά του, όμως ο Αλέξανδρος επέμενε, μάλιστα του είπε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε, πάρτη και χάρισέ την αν θέλεις και στα παιδιά σου, να παίζουν μπέιζμπολ στο σαλόνι σου με αυτήν, εμένα με νοιάζει μόνο να σκέφτομαι ότι την έχεις εσύ.»
Χθες μετά την τελετή, ο Αλέξης Τσίπρας, μας πλησίασε την οικογένεια του Αλέξανδρου και μας είπε ότι θέλει να μας επιστρέψει αυτή τη δάδα και να μπει μαζί με τα μετάλλιά του προς δημοπρασία. Τον ευχαριστούμε πολύ και μετά από αυτή την κίνηση του προέδρου, ως οικογένεια αποφασίσαμε να προσθέσουμε και εμείς τις δύο τελευταίες Ολυμπιακές δάδες που είχε ο Αλέξανδρος στη συλλογή του, αυτή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου και αυτή του Πεκίνο προς δημοπρασία, η τελευταία μάλιστα έχει και τεράστια συλλεκτική αξία, καθώς ο Αλέξανδρος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος το 2008.
Τέλος, συγκλονισμένοι από τις βιβλικές καταστροφές στην Κρήτη και την απώλεια συνανθρώπων μας τόσο άδικα, αποφασίσαμε, μέρος των εσόδων από τα αντικείμενα που θα δημοπρατηθούν να δοθούν και στους πληγέντες της Κρήτης. Στέλνουμε σε όλους σας μια μεγάλη αγκαλιά, με την ευχή να μπορέσουμε να απαλύνουμε έστω και στο ελάχιστο τον πόνο σας.
Η οικογένεια του Αλέξανδρου.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…