Αλεξιάδης: Υπάρχει τρομερή προπαγάνδα για το θέμα πλειστηριασμών

Σχολιάζοντας το θέμα των πλειστηριασμών που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, δήλωσε πως «υπάρχει τρομερή παραπληροφόρηση και προπαγάνδα για το θέμα».

57ff95691dc5245a238b4596

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με όσα ακούν και διαβάζουν, όπως για την πορεία των εσόδων ή των στόχων στην πάταξη του λαθρεμπορίου. Δεν είναι αυτή η πραγματικότητα, όπως και στην περίπτωση των πλειστηριασμών 

είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο»

Είναι μεγάλη αντίφαση επίσης στα ΜΜΕ να μας κατηγορούν παγίως ότι δεν κάνουμε τίποτε για τα 90 δισ. ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο και τώρα να έχουν πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ για την πρώτη κατοικία, είναι μεγάλη η υποκρισία ορισμένων, σημείωσε ο κ.Αλεξιάδης.

Θα πρέπει επίσης κάποιοι επικριτές της κυβέρνησης να σκεφτούν τι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε αυτή την κυβέρνηση, αλλά κάποια άλλη, προσέθεσε.

Συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για προστασία πρώτης κατοικία όσων χρωστούν στο Δημόσιο

Στο «διά ταύτα» της υπόθεσης όσων έχουν πρώτη κατοικία και οφειλές προς το Δημόσιο, είναι στο στάδιο της επεξεργασίας η διάταξη που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, που θα προστατεύει τους δανειολήπτες από τον πλειστηριασμό, αλλά με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Με το νέο πλαίσιο δεν θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα μέχρι ένα πολύ μεγάλο όριο 300.000 ευρώ, πάνω από το οποίο θα ενεργοποιούνται. Η διάταξη θα έχει ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.

«Έχουμε χάσει τη μπάλα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων»

Δεν είναι δυνατόν να γίνονται κινητοποιήσεις για ιδιοκτήτες που έχουν 4-5 ακίνητα και οι οφειλές τους προς το Δημόσιο φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ, ξεκαθάρισε ο υπουργός. Εάν θέλουν κάποιοι να προστατεύουν τους μεγαλοοφειλέτες, για οφειλές που προήλθαν από φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, να μας το πούν. Ο φανατισμός δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα, όπως σημείωσε.

Μέσα σε αυτά τα υπέρογκα χρέη υπάρχει ΦΠΑ που δεν έχει αποδοθεί και έχει κλαπεί από το Δημόσιο, υπάρχει φόρος μισθωτών υπηρεσιών που έχει παρακρατηθεί και δεν έχει αποδοθεί, υπάρχουν εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Αν θέλουν κάποιοι στις κινηματικές δράσεις να αθροίσουν και αυτούς εδώ, μάλλον έχουμε χάσει τη μπάλα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων, τόνισε ο κ. Αλεξιαδης.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε επίσης ότι ούτως ή άλλως το Δημόσιο δεν ενεργοποιεί πλειστηριασμούς για πρώτες κατοικίες σε σχέση με οφειλές προς το ίδιο. Ωστόσο, όταν αυτές οι διαδικασίες ενεργοποιούνται από άλλο φορέα ή τράπεζα, η εφορία πρέπει αναγκαστικά να ακολουθήσει, γιατί αλλιώς νομικά χάνει δικαιώματα σε κάθε τέτοια υπόθεση.

Αν κάποιοι τώρα δεν θέλουν να ενεργοποιηθούν τέτοιες διαδικασίες, για ιδιοκτήτες που δεν εντάχθηκαν στη συγκεκριμένη διαδικασία, αδιαφόρησαν, ενώ στη συνέχεια υποστηρίζουν μεγαλοϊδιοκτήτες και μεγαλοοφειλέτες, αυτό είναι άλλο θέμα.

Δεν μιλάμε για 15.000 ευρώ ή 50.000 ευρώ, μιλάμε για
1,5 εκατ. ευρώ, ας είμαστε ειλικρινείς, προστατεύουμε μεγαλοοφειλέτες για
φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, ή όχι; αναρωτήθηκε 

ο
υπουργός. 

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…