Αλεξανδρούπολη: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 32χρονος φερόμενος ως τζιχαντιστής

Την προσωρινή κράτηση του 32χρονου Σύρου τζιχαντιστή αποφάσισε ο Ανακριτής Αλεξανδρούπολης.

59edefcc1dc524d1658b46a9

Η συνήγορός του δήλωσε ότι μέσα σε πέντε ημερών θα παραδώσει στη Δικαιοσύνη περισσότερα στοιχεία ότι ο 32χρονος ανήκε στον ελεύθερο Συριακό Στρατό και όχι στον ISIS. 

Ο 32χρονος Σύρος υπενθυμίζεται ότι στο κινητό του βρέθηκαν φωτογραφίες και βίντεο που τον εικονίζουν με βαρύ οπλισμό. Mιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, νωρίτερα, η δικηγόρος υποστήριξε ότι το υλικό αποδεικνύει πως ο εντολέας της δεν είναι σε καμία περίπτωση στέλεχος ή μαχητής του Ισλαμικού Κράτους. 

Προσέθεσε ότι ο 32χρονος ουδέποτε υπέγραψε την έκθεση κατάσχεσης και σωματικής έρευνας για τα εν λόγω βίντεο και τις φωτογραφίες.

Υπενθυμίζεται ότι στο κινητό του τηλέφωνο έχουν βρεθεί φωτογραφίες και βίντεο που τον δείχνουν να κρατά καλάσνικοφ, ενώ εικάζεται ότι είναι ο ίδιος σε άλλες εικόνες όπου εμφανίζεται ένας άνδρας να κρατά τα κεφάλια αιχμαλώτων. Σε άλλες φωτογραφίες που επίσης υπήρχαν στο κινητό του, εμφανίζεται σε όχημα μαζί με τζιχαντιστές του ISIS να πυροβολεί στον αέρα, ενώ σε άλλο βίντεο εμφανίζεται μαζί με ανώτατο στέλεχος της οργάνωσης.

Επίσης, ο ίδιος ο 32χρονος φαίνεται πως έχει αποκαλύψει ότι υπηρετούσε στην προσωπική ασφάλεια του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, πριν ενταχθεί στους κόλπους της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος», σύμφωνα με δημοσίευμα της ελληνικής έκδοσης του CNN. Ο τζιχαντιστής είχε περιγράψει λεπτομερώς τη ζωή και τη δράση του στα στελέχη της υπηρεσίας ασύλου, που του πήραν την πρώτη συνέντευξη μόλις έφτασε μαζί με την οικογένεια του στο Φαρμακονήσι.