Αλβανία: Συλλήψεις υπευθύνων ασφάλειας κτιρίων που κατέρρευσαν στο σεισμό

Μετά την ανακοίνωση της εισαγγελίας και της αστυνομίας του Δυρραχίου, 9 άτομα συνελήφθησαν και 8 καταζητούνται.

800 0

Σε εννέα συλλήψεις προχώρησε το Σάββατο η αλβανική αστυνομία, εκτελώντας εντάλματα που εξέδωσε η εισαγγελία του Δυρραχίου, μιας από τις σοβαρότερα πληγείσες πόλεις από τον φονικό σεισμό του περασμένου Νοεμβρίου. Συνολικά, η εισαγγελία εξέδωσε 17 εντάλματα, με άλλα οκτώ άτομα να αναζητούνται από τις αρχές. 

Πρόκειται για πρόσωπα, τα οποία φέρεται να ευθύνονται για την ελλιπή ασφάλεια των κτιρίων, τα οποία κατέρρευσαν από το χτύπημα του «Εγκέλαδου», παρασύροντας στο θάνατο πολλούς ανθρώπους.  

Σε αντίστοιχες κινήσεις πιθανολογείται ότι θα προβεί και η Εισαγγελία των Τιράνων, αλλά και άλλες περιοχές που επλήγησαν επίσης από τον ισχυρό σεισμό.

Στις 3.54 τα ξημερώματα της 26ης Νοεμβρίου, δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, χτύπησε τη γειτονική χώρα, προκαλώντας τον θάνατο 51 ανθρώπων και τον τραυματισμό ακόμη 900.

Εκατοντάδες πολυκατοικίες κατέρρευσαν και χιλιάδες κτίρια υπέστησαν σημαντικές φθορές, με αποτέλεσμα ο αριθμός των αστέγων να υπερβαίνει τις 10.000. 

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.