Newsroom

Newsroom

Αλαβάνος: Δεν αποτελούν απειλή οι μετανάστες

Στο χώρο της Νομικής μετέβη ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, όπου είχε…

Στο χώρο της Νομικής μετέβη ο επικεφαλής του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής, πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, όπου είχε συνομιλία με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί στην επιχείρηση της Αστυνομίας.
Αφού σημείωσε πως «η θέση του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί στη Νομική είναι ότι δεν αποτελεί μία από τις πιο εύστοχες επιλογές η μετεγκατάσταση μεταναστών απεργών πείνας στο κτίριο της Νομικής Σχολής», επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για να χτυπηθεί το πανεπιστημιακό άσυλο».

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, «θα έπρεπε να επιδειχθεί ανοχή γιατί οι απεργοί πείνας μετανάστες δεν αποτελούν απειλή, δεν έχουν μαζί τους χασίς, δεν γράφουν συνθήματα στους τοίχους, δεν εμποδίζουν τα μαθήματα, δεν βρωμίζουν το κτίριο».

«Το πρόβλημα του Έλληνα πολίτη δεν είναι αυτό, που επιχειρεί η κυβέρνηση να παρουσιάσει. Είναι το ψωμί που λείπει κάθε μέρα από το τραπέζι», τόνισε καταλήγοντας.

Στη Νομική Σχολή έχουν μεταβεί από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Θεόδωρος Δρίτσας, οι οποίοι συνομιλούν επίσης με τους εισαγγελείς και τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.
http://www.ethnos.gr