Αλάτι στις πληγές του Μητσοτάκη ρίχνει η κυβέρνηση

Σε εμφανές στρατηγικό αδιέξοδο έχει περιέλθει η ΝΔ εξαιτίας αφ’ ενός των εξελίξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης που φαίνεται πως βαίνει προς το τέλος και αφ’ ετέρου των εσωκομματικών προβλημάτων που καλείται να επιλύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία έχουν διογκωθεί τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μετά τις αιχμές που άφησε για την ηγεσία του κόμματος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Αν και στο Μοσχάτο προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω αποσυσπείρωση, η εσωκομματική περιδίνηση στην οποία βρίσκονται έχει γίνει απολύτως αντιληπτή στο κυβερνητικό στρατόπεδο που σε κάθε ευκαιρία ρίχνει αλάτι στην πληγή.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα στη ΝΔ κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επιχειρώντας ουσιαστικά να ασκήσει πίεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «από το πάγιο αίτημα για εκλογές, μετά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε να μιλά αορίστως για ανάγκη πολιτικής αλλαγής, για να φτάσει στην πλήρη αφωνία των τελευταίων ημερών» προβλέποντας ταυτόχρονα ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα αργήσει να ξαναζητήσει εκλογές».

Προσέθεσε δε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία συνολική λύση, «η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, η οποία ζητούσε το άρον-άρον κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς να έχει επιτευχθεί συνολική λύση, αποδεικνύεται κοντόφθαλμη αλλά και ανεύθυνη». «Αποδείχτηκε ότι η θέση της δεν ήταν απλώς λανθασμένη, αλλά και οικονομικά και κοινωνικά καταστροφική», σημείωσε, τονίζοντας επιπλέον ότι λύση σαν αυτή που ζητούσε η ΝΔ, «θα οδηγούσε στη μετάθεση, για άλλη μία φορά, του προβλήματος με ευκαιριακό κέρδος δύο ή τριών μηνών σχετικής και εύθραυστης σταθεροποίησης, ενώ στη συνέχεια το πρόβλημα θα επανεμφανιζόταν και μάλιστα πολύ πιο έντονο».

Κλιμακώνοντας την κριτική του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως είναι ακριβώς η συνειδητοποίηση εκ μέρους της ΝΔ ότι βαδίζουμε προς μία συνολική λύση, «που έχει εντείνει το στρατηγικό αδιέξοδό της». Όπως υπογράμμισε, είναι φανερό ότι «ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας επενδύσει για δεύτερη φορά σε έναν χρόνο που ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην καταστροφή και το ναυάγιο, αναζητά τώρα τις εσωτερικές του ισορροπίες αλλά και ένα νέο αφήγημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση διότι, όπως είπε, ζητούσε από την κυβέρνηση να κάνει «τη χειρότερη από τις δυνατές επιλογές: να αποδεχτούμε άνευ ετέρου τα μέτρα που από τον Δεκέμβρη του 2015 ζητούσε το ΔΝΤ, αλλά και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία χωρίς να εξασφαλίσουμε μία συνολική λύση». Ωστόσο, εξήγησε, «το ζήτημα δεν είναι απλώς το πότε θα κλείσουμε αλλά και το πώς θα κλείσουμε».

«Σε διάψευση των προσδοκιών του, βαδίζουμε προς μία συμφωνία με τους θεσμούς, σαφώς καλύτερη από αυτή που μας καλούσε να υπογράψουμε», συνέχισε και σχολίασε σκωπτικά επιχειρώντας εμφανώς να προκαλέσει όσους εντός της ΝΔ βρίσκονται ήδη στα κάγκελα: «αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει τη συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης ή αν θα ξανακάνει το λάθος του Δεκεμβρίου, όταν δεν ψήφισε το μέτρο για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατ. ευρώ».

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Κασσελάκης: «Μητσοτάκης πρωθυπουργός και Καραμανλής υπουργός…τρομακτικός συνδυασμός»

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατηγόρησε τον Αχιλλέα Καραμανλή ότι έκανε ό,τι και στα Τέμπη. Δηλαδή τίποτα

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Εριέττα Κούρκουλου: «Την ημέρα που γεννούσα ήταν μέσα η μητέρα μου και ήταν σαν να είναι ο θεός ο ίδιος μέσα»

Η Εριέττα Κούρκουλου μίλησε για τη ζωή της από τα παιδικά χρόνια δίπλα στους γονείς…