Αλάτι στις πληγές του Μητσοτάκη ρίχνει η κυβέρνηση

Σε εμφανές στρατηγικό αδιέξοδο έχει περιέλθει η ΝΔ εξαιτίας αφ’ ενός των εξελίξεων στο πεδίο της διαπραγμάτευσης που φαίνεται πως βαίνει προς το τέλος και αφ’ ετέρου των εσωκομματικών προβλημάτων που καλείται να επιλύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα οποία έχουν διογκωθεί τις τελευταίες ημέρες, κυρίως μετά τις αιχμές που άφησε για την ηγεσία του κόμματος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

580e1df21dc524a05c8b4607

Αν και στο Μοσχάτο προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω αποσυσπείρωση, η εσωκομματική περιδίνηση στην οποία βρίσκονται έχει γίνει απολύτως αντιληπτή στο κυβερνητικό στρατόπεδο που σε κάθε ευκαιρία ρίχνει αλάτι στην πληγή.

Στο πλαίσιο αυτό άλλωστε εντάσσεται και η σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα στη ΝΔ κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επιχειρώντας ουσιαστικά να ασκήσει πίεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε ότι «από το πάγιο αίτημα για εκλογές, μετά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε να μιλά αορίστως για ανάγκη πολιτικής αλλαγής, για να φτάσει στην πλήρη αφωνία των τελευταίων ημερών» προβλέποντας ταυτόχρονα ότι «ο κ. Μητσοτάκης θα αργήσει να ξαναζητήσει εκλογές».

Προσέθεσε δε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία συνολική λύση, «η αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, η οποία ζητούσε το άρον-άρον κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς να έχει επιτευχθεί συνολική λύση, αποδεικνύεται κοντόφθαλμη αλλά και ανεύθυνη». «Αποδείχτηκε ότι η θέση της δεν ήταν απλώς λανθασμένη, αλλά και οικονομικά και κοινωνικά καταστροφική», σημείωσε, τονίζοντας επιπλέον ότι λύση σαν αυτή που ζητούσε η ΝΔ, «θα οδηγούσε στη μετάθεση, για άλλη μία φορά, του προβλήματος με ευκαιριακό κέρδος δύο ή τριών μηνών σχετικής και εύθραυστης σταθεροποίησης, ενώ στη συνέχεια το πρόβλημα θα επανεμφανιζόταν και μάλιστα πολύ πιο έντονο».

Κλιμακώνοντας την κριτική του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως είναι ακριβώς η συνειδητοποίηση εκ μέρους της ΝΔ ότι βαδίζουμε προς μία συνολική λύση, «που έχει εντείνει το στρατηγικό αδιέξοδό της». Όπως υπογράμμισε, είναι φανερό ότι «ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας επενδύσει για δεύτερη φορά σε έναν χρόνο που ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην καταστροφή και το ναυάγιο, αναζητά τώρα τις εσωτερικές του ισορροπίες αλλά και ένα νέο αφήγημα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε παράλληλα την αξιωματική αντιπολίτευση διότι, όπως είπε, ζητούσε από την κυβέρνηση να κάνει «τη χειρότερη από τις δυνατές επιλογές: να αποδεχτούμε άνευ ετέρου τα μέτρα που από τον Δεκέμβρη του 2015 ζητούσε το ΔΝΤ, αλλά και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία χωρίς να εξασφαλίσουμε μία συνολική λύση». Ωστόσο, εξήγησε, «το ζήτημα δεν είναι απλώς το πότε θα κλείσουμε αλλά και το πώς θα κλείσουμε».

«Σε διάψευση των προσδοκιών του, βαδίζουμε προς μία συμφωνία με τους θεσμούς, σαφώς καλύτερη από αυτή που μας καλούσε να υπογράψουμε», συνέχισε και σχολίασε σκωπτικά επιχειρώντας εμφανώς να προκαλέσει όσους εντός της ΝΔ βρίσκονται ήδη στα κάγκελα: «αυτό που απομένει να δούμε είναι αν ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει τη συμφωνία συμπεριλαμβανομένων των μέτρων ελάφρυνσης ή αν θα ξανακάνει το λάθος του Δεκεμβρίου, όταν δεν ψήφισε το μέτρο για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων με 617 εκατ. ευρώ».

Sos για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

4562797

Sos για Ελληνικά νησιά: Είναι στη λίστα με τα πιο απειλούμενα πολιτιστικά τοπία της Ευρώπης – Ποια βρίσκονται σε αυτή

Σε μια όχι και τόσο καλή λίστα βρίσκονται τρία Ελληνικά νησιά συμφωνά με λίστα της…

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

Αγγελία

Βρήκαμε την πιο κουλ αγγελία ιδιοκτήτη: «Eπιβάλλεται οποιοδήποτε κατοικίδιο, άνθρωποι που αγαπούν το BBQ και μεσίτες ούτε για αστείο»

«ΔΕΝ ψάχνω νοικάρη γενικά και αόριστα. Θέλω το σπίτι να γεμισει ζωή και να το…

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Καταγραφή 22

Ο γγ της ομοσπονδίας ταξί ξεσπά (;) κατά της Μαρίνας Σάττι: «Το video clip προσβάλλει το επάγγελμα μας» (video)

Επίθεση στο videoclip της Μαρίνας Σάττι έκανε ο γγ της ομοσπονδίας ταξί