Newsroom

Newsroom

Κυβερνητικό αλαλούμ με φόντο τον Κώδικα Μετανάστευσης – απέσυρε όλο το άρθρο ο Γρηγοράκος

Κυβερνητικό μπάχαλο με φόντο τη διάταξη του Κώδικα Μετανάστευσης επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών…

mixelakis grigorakos

Κυβερνητικό μπάχαλο με φόντο τη διάταξη του Κώδικα Μετανάστευσης επικρατεί από το πρωί της Πέμπτης, όταν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος αποφάσισε για δεύτερη φορά να την αποσύρει μετά τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη διαφωνία του ΠΑΣΟΚ. Η περοβόητη ρύθμιση προέβλεπε ότι “εάν όργανα της Πολιτείας καταγγελθούν ψευδώς για τα ως άνω αδικήματα, τεκμηριωθεί δε η ψευδής καταγγελία μετά από σχετική προκαταρκτική εξέταση, ο καταγγέλλων απομακρύνεται άμεσα από τη χώρα”. 

Το ράβε – ξήλωνε το κ. Γρηγοράκου, ο οποίος απέσυρε και ξανααπέσυρε τη διάταξη προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο οποίος κάνοντας ξεκάθαρο άνοιγμα στην άκρα δεξιά και στους χαμένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής, είπε από το βήμα της Βουλής ότι δεν αποδέχεται την απόσυρση και μάλιστα είδε πίσω από τις αντιδράσεις απόπειρα διάλυσης του κράτους, αφού τόνισε μεταξύ άλλων ότι: “δεν θα διαλύσουμε το κράτος. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι όταν βλέπουν ανθρώπους με στολή έχουν πρόβλημα, αλλά την πολιτεία δεν θα την διαλύσουμε. Και κάποτε θα πρέπει να βάλουμε τάξη. Τάξη στα σύνορα μας, τάξη στο κέντρο των πόλεων μας”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης από την πλευρά του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να επιβάλει την ακροδεξιά ατζέντα, ενώ από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος είπε: “δεν μπορώ να υποστώ λοβοτομή. Δεν πέρασαν χρόνια από τότε που ήμασταν μάρτυρες των βασανισμών μεταναστών στο Τμήμα Ομονοίας. Το κράτος έχει de facto το πάνω χέρι”, ενώ τόνισε ότι “η διάταξη κινείται στα όρια του ιδιωνύμου”. 

Επιχειρώντας να αντικρούσει τα επιχείρηματα των πολιτικών αντιπάλων του ο Γιάννης Μιχελάκης επανέφερε και τη θεωρία των δύο άκρων λέγοντας : “θα ξεπεράσω τα περί ακροδεξιού βραχίονα αλλιώς να μιλήσουμε και για συνηγόρους των κουκουλοφόρων” και επανέλαβε ότι “τα όργανα της Πολιτείας θα πρέπει να μπορούν να λειτουργούν αρέσει σε κάποιους δεν αρέσει”. Παράλληλα έριξε καρφί προς τον Λεωνίδα Γρηγοράκο  λέγοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει η υπογραφή του γραμματέα της κυβέρνησης για να αποσυρθεί η διάταξη.  

Τελικά ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος μετά από διαβουλεύσεις μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων ανακοίνωσε εξ’ ονόματος της κυβέρνησης την απόσυρση ολόκληρου του άρθρου στο οποίο είχε ενταχθεί η επίμαχη διάταξη.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…