Αλαλούμ με τον κορονοϊό στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Πολλά ερωτήματα προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού από τη γειτονική Αλβανία, καθώς η κατάσταση όπως καταγγέλλεται από τελωνειακούς είναι το λιγότερο τραγελαφική. 

1542222

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες τη λήψη μέτρων στην Κακαβιά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα εισαγόμενα κρούσματα κορονοϊού από την Αλβανία. Ωστόσο δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο στην άλλη μεγάλη πύλη εισόδου από την Αλβανία το συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα.

Κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη λήψη υγιειονομικών μέτρων στο μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Κάτι που σύμφωνα με τελειωνειακούς, αστυνομικούς αλλά και τοπικά ΜΜΕ έγινε με αρκετή καθυστέρηση και αφού πρώτα χρειάστηκε να μεσολαβήσει ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας προς τον ΕΟΔΥ ο οποίος εκλέγεται στα Ιωάννινα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα έχει μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην περιοχή, κάτι που έχει γίνει μόλις δύο φορές ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr.

Σύμφωνα με τις χθεσινές ανακοινώσεις από τη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθεί μόνιμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, ενώ από σήμερα η διέλευση θα απαγορεύεται από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί. Επιπλέον όσοι εισέρχονται από τη γειτονική Αλβανία στη χώρα μας από την Κυριακή 16 Αυγούστου και μετά θα μπαίνουν σε υποχρεωτική επταήμερη καραντίνα.

Κανένα μέτρο στην Κρυσταλλοπηγή

Ωστόσο αν και ελήφθησαν έστω και με καθυστέρηση μέτρα στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς δεν συνέβη το ίδιο και με τον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής στη Φλώρινα. Την άλλη μεγάλη πύλη εισόδου της χώρας από τη γειτονική Αλβανία. Χαρακτηριστικά είναι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το documentonews.gr αναφορικά με τις αφίξεις από την Αλβανία μέσω του συγκεκριμένου σταθμού. Ειδικότερα το χρονικό διάστημα 1 έως 5 Αυγούστου καταγράφηκαν 3.853 αφίξεις, καθώς επίσης και 5.770 αναχωρήσεις προς την Αλβανία. Αντιλαμβάνεται κανείς το μέγεθος της κίνησης μέσω του συγκεκριμένου σταθμού. Ωστόσο παρά το μέγεθος της κίνησης, δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο όπως καταγγέλλουν στο documentonews.gr τελωνειακού υπάλληλοι που ζουν από κοντά την κατάσταση στην περιοχή. Με λίγα λόγια όσοι θέλουν από την Αλβανία να έρθουν στη χώρα μας μπορούν κάλλιστα να επιλέξουν να έρθουν από την Κρυσταλλοπηγή, καθώς ούτε σε υποχρεωτική καραντίνα χρειάζεται να μπουν ούτε έχει απαγορευτεί η διέλευση τις βραδινές ώρες.

«Η κυβέρνηση οφείλει να χειριστεί με υπευθυνότητα τα ζητήματα αντιμετώπισης του κορονοϊού στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Ωστόσο παρά τις χθεσινές εξαγγελίες αυτό φαίνεται να μην υλοποιείται. Δεν μπορεί να λαμβάνονται μέτρα στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς αλλά όχι στην άλλη μεγάλη πύλη εισόδου από την Αλβανία, το σταθμό της Κρυσταλλοπηγής. Ελπίζουμε οι αρμόδιοι να δουν το ζήτημα με μεγαλύτερη υπευθυνότητα» σημειώνει στο documentonews.gr ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, Χρήστος Γρίβας.

Πηγή: documentonews.gr

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

elefantas montana

Viral βίντεο από Μοντάνα: Ελέφαντας το έσκασε από τσίρκο και έσπειρε τον πανικό στους δρόμους της πόλης

Το NBC Montana μετέδωσε πλάνα με τον 58χρονο ασιατικό ελέφαντα ονόματι «Βιόλα» να βρίσκεται στους…

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

220328101503 ethniki omada ellada

Επίσημη ενημέρωση FIFA για Ντόπινγκ: Δεν υπάρχει θετικό δείγμα στην Εθνική Ανδρών

“Ο Εθνικός Οργανισμός Καταπολέμησης του Ντόπινγκ ενημερώθηκε επισήμως από τη FIFA πως δεν υπάρχει θετικό…

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Θεσσαλία

Κακοκαιρία Gori: Καμπανάκι Τσατραφύλλια για Θεσσαλία – Σε 20 ώρες θα πέσει το νερό τριών μηνών

Ο μετεωρολόγος του ALPHA, Γιώργος Τσατραφύλλιας προειδοποίησε για πολύ δύσκολες συνθήκες τη Παρασκευή και το…