Αλαλούμ με την εκκένωση ή μη του Κοινοβουλίου της Τουρκίας

Αντικρουόμενες είναι οι πληροφορίες για το αν εκκενώθηκε ή όχι το τουρκικό κοινοβούλιο. Διεθνή και τοπικά Μέσα μετέδιδαν πως έπειτα από τρομοκρατική απειλή η Βουλή εκκενώθηκε, όμως το πρακτορείο Anadolu αναφέρει πως η τουρκική αστυνομία απέρριψε τα περί εκκένωσης του Κοινοβουλίου και ανακοίνωσε ότι ερευνά πώς διαδόθηκε η είδηση σε κοινωνικά δίκτυα και ΜΜΕ.

578cd7e71dc524a97a8b476f

Το τελευταίο δεν αναιρεί πως οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό», με την Αστυνομία να χαρακτηρίζει την είδηση της εκκένωσης ως «απολύτως εσφαλμένη».

Όλα ξεκίνησαν στις 15.30 ώρα Ελλάδας, όταν έγινε γνωστό, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, ότι εκκενώθηκε το Κοινοβούλιο της Τουρκίας έπειτα από απειλή για επίθεση. Την είδηση μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλέστηκαν το Russia Today, το Sputnik, ο Independent και άλλα διεθνή μέσα, μεταδίδοντας την είδηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εκκένωση της Βουλής στην Άγκυρα ήταν άμεση, με τις πρώτες εικόνες από το σημείο να δείχνουν ένα έρημο τοπίο, εξωτερικά, και έναν γερανό να μπλοκάρει την πρόσβαση στη Βουλή. Τουρκικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι οι πόρτες του κτιρίου είχαν κλείσει.

«Ενημερωθήκαμε για μια επίθεση… Το κτίριο εκκενώθηκε» έγραψε στο Twitter ένα μέλος του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος της Τουρκίας. Δεν έδωσε ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση της απειλής, η οποία ήταν άγνωστη.

Η Αστυνομία μέσω του πρακτορείου Anadolu διαψεύδει το γεγονός και ερευνά το ποιος διέδωσε αυτήν την είδηση.



Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…