Newsroom

Newsroom

Αλαλούμ με τα Γλυτπά του Παρθενώνα-Το Bloomberg τα στέλνει… Ελλάδα και η κυβέρνηση το διαψεύδει

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα

321501216 555691812821195 7010825850715554526 n

Σε αλαλούμ εξελίσεται η μερική επιστροφή για τα Γλυπτά του Παρθενώνα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με με το Bloomberg, κάποια από τα Γλυπτά θα μπορούσαν να αποστέλλονται από το Βρετανικό Μουσείο στην Αθήνα εκ περιτροπής. Όπως αναφέρει το Bloomberg , που επικαλείται πηγές, το  Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα πλησιάζουν σε μια συμφωνία που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο ώστε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα να επιστραφούν με την πάροδο του χρόνου στην Ελλάδα ως μέρος μιας πολιτιστικής ανταλλαγής, τερματίζοντας τη διαμάχη, μεταδίδει το Bloomberg.

Μια συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει την αποστολή ενός μέρους των μαρμάρων στην Αθήνα εκ περιτροπής για αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, οι συζητήσεις φέρονται να είναι σε εξέλιξη με τη συμφωνία να μην έχει οριστικοποιηθεί , με την υλικοτεχνική υποδομή της μετακίνησης των έργων είναι επίσης εξαιρετικά περίπλοκη. Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Δεκεμβρίου 2022 ο βρετανικός Guardian είχε αποκαλύψει ότι Αθήνα και Λονδίνο βρίσκονταν σε προκαταρκτικές συνομιλίες για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

 

bloomberg

 

Υπουργείο Πολιτισμού: «Δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg για τα Γλυπτά του Παρθενώνα»

Από την πλευρά του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού απάντησε με διαρροή και όχι με επίσημη ανακοίνωση, αναφέροντας ότι «δεν ισχύει το δημοσίευμα του Bloomberg, κόβοντας ουσιαστικά κάθε προσπάθεια για την επιστροφή των γλυπτών και αναγνωρίζοντας εμμέσως πλήν σαφώς ότι το  Βρετανικό Μουσείο, έχει τον πρώτο λόγο

 

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…