Αλ. Τσίπρας στο Σύνταγμα: Την Κυριακή κρίνεται σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας

«Η Δημοκρατία απειλείται από ένα ασύδοτο καθεστώς. Θα είμαστε εδώ για να εγγυηθούμε τέσσερα χρόνια αξιοπρέπειας και αγώνων».

τσιπρασ συνταγμα

Μπροστά σε ένα μεγάλο πλήθος μελών και υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια δυναμική συγκέντρωση στο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας αποδόμησε πλήρως το προεκλογικό αφήγημα του Κυριάκου με τα προεκλογικά «θα» . Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι οι εκλογές της Κυριακής δεν θα κρίνουν απλώς τον νικητή και τον ηττημένο, αλλά «ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα τέσσερα χρόνια, πώς και με ποια δύναμη θα οργανωθούν οι κοινωνικές και πολιτικές αντιστάσεις, τα επόμενα τέσσερα χρόνια», «θα κρίνουν σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας».

Υποστήριξε ότι «δύο μόνο είναι τα εναλλακτικά σχέδια εξουσίας και διακυβέρνησης που αναμετρώνται», δυο διαφορετικά οράματα για την Ελλάδα. Εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ για «μια Ελλάδα με δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους», μια χώρα, μια κοινωνία και μια οικονομία, δημοκρατίας και δικαιοσύνης, με λιγότερες ανισότητες, δίκαιου διαμοιρασμού του παραγόμενου πλούτου, πρόσβασης όλων στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ισχυρού κοινωνικού κράτους, ισχυρών θεσμών, καλύτερων αμοιβών, «όπου οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες δε θα φορολεηλατούνται για να πλουτίζει η ολιγαρχία», στεγαστικής πολιτικής, στήριξης των αγροτών.

tsiP

Από την άλλη είναι το σχέδιο της ΝΔ που, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, βάζει σε προτεραιότητα τα κέρδη και αποθεώνει την αγορά, συρρικνώνει το ρόλο το κράτους, υπολογίζει περισσότερο κέρδη και ζημιές, αλλά όχι τις ανθρώπινες ζωές. Μίλησε για σχέδιο που θέλει να φέρει ανάπτυξη μέσω φοροαπαλλαγών στους ισχυρούς και μείωσης του εργασιακού κόστους, απόσυρσης του Δημοσίου από κρίσιμους τομείς ώστε να δοθεί χώρος στα κερδοσκοπικά fund, μια ανάπτυξη μη βιώσιμη καταδικασμένη να αναπαράγει κρίσεις και διεύρυνση ανισοτήτων.

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «προσπαθούν να κρύψουν αυτές τις πτυχές του σχεδίου τους», ότι «εξαγγέλλουν δεσμεύσεις που δε θα υλοποιήσουν, ενώ κρύβουν άλλες που θα υλοποιήσουν», διότι «το αληθινό κυβερνητικό πρόγραμμα της είναι αυτό που πριν από δύο μήνες κατέθεσε ο κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες ως Πρόγραμμα Σταθερότητας», στο οποίο «δεν εντάσσεται καμία από τις προεκλογικές του εξαγγελίες» -«είναι μια απάτη, αέρας κοπανιστός οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη». Είπε ότι αντίθετα προβλέπει μειώσεις δαπανών του δημοσίου για νοσοκομεία, σχολεία, το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, δεν προβλέπει πραγματική αύξηση του μέσου μισθού, ούτε νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ και στο Δημόσιο, παρά μονάχα αντικαταστάσεις όσων αποχωρούν.

syriza syntagma

Η θεμελιώδης διαφορά μας…

«Εμείς στο δίλημμα «ανθρωπιά ή βαρβαρότητα» έχουμε επιλέξει πλευρά, είμαστε με την ανθρωπιά και θα είμαστε ό,τι και να γίνει. Δε λογαριάζουμε χρώμα, θρησκεία, οικονομική δυνατότητα» δήλωσε ο κ. Τσίπρας και αναφερόμενος στο τραγικό ναυάγιο πρόσθεσε «για αυτό και δε λογαριάσαμε ούτε θα λογαριάσουμε το πολιτικό κόστος όταν υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας. Το κάναμε και την προηγούμενη εβδομάδα στο πιο πολύνεκρο ναυάγιο στην ιστορία του τόπου μας. Μας είπαν: “μη μιλάτε, μη ρωτάτε, μην αναπνέετε”. Γιατί; Γιατί δεν ήταν πλούσιοι ήταν κατατρεγμένοι, γιατί δεν ήταν Έλληνες, δεν ήταν καν τουρίστες, ήταν πρόσφυγες».

Και συνέχισε λέγοντας «τις αξίες μας τις υπηρετούμε και τις υπηρετήσαμε όταν κάναμε τη χώρα συνώνυμο ανθρωπιάς όταν αντιμετωπίσαμε τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά. Δεν θα επιτρέψουμε σήμερα κάποιοι να την κάνουν συνώνυμο της βαρβαρότητας. Η Ελλάδα θα παραμείνει συνώνυμο της ανθρωπιάς».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλεσε κι αυτούς που δεν ψήφισαν το Μάιο να ψηφίσουν τον Ιούνιο. «Γιατί είναι κρίσιμος για τη ζωή όλων ο συσχετισμός που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής. Και γιατί καμιά αναμέτρηση δεν κρίνεται πριν ο λαός την κρίνει την ψήφο του» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και έστειλε το μήνυμα της μάχης μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο «για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς. Για να έχουμε ένα νικηφόρο αποτέλεσμα. Τίποτα δεν έχει κριθεί πριν κλείσει και η τελευταία κάλπη. To ότι γεμίσαμε αυτήν την πλατεία σήμερα, σημαίνει πολλά».

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την αθώωση της για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

6207670

Η πρώτη δήλωση της Δούρου μετά την αθώωση της για το Μάτι: «Η μάνα μου πέθανε με τον καημό ότι η κόρη της διασύρθηκε»

Διαβάστε τα πρώτα λόγια της Ρένας Δούρου μετά την αθώωση της για την τραγωδία στο…

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…