Αλ. Τσίπρας: Οι πολίτες περιμένουν καθαρή απάντηση από Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά, στην έναρξη της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη συζήτηση επί της πρότασης σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά επί των ημερών του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Οι πολίτες ξέρουν ότι αν δεν υπήρχε πολιτική αλλαγή τον Γενάρη του 2015 αυτή η συζήτηση δεν θα γινόταν ποτέ», είπε ο κ. Τσίπρας. Πρόσθεσε πως «οι πολίτες περιμένουν καθαρή απάντηση από τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και σήμερα ζητάνε και τα ρέστα».

«Δεν πρόκειται όμως να λάβει μια τέτοια απάντηση» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, «γιατί ακόμη και στη σημερινή συζήτηση και παρά το ότι εξαναγκάστηκαν να τοποθετηθούν θετικά στο αίτημα για τη διενέργεια προανακριτικής οι αρχηγοί τους επέλεξαν να φυγομαχήσουν, να απουσιάζουν από τη συνεδρίαση», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Ο Πρωθυπουργός είπε πως πρόκειται για πολιτική επιλογή, αμηχανία, σιωπή και φυγομαχία.

Ξεκινώντας από την απουσία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Βουλής είχε ζητήσει αναβολή της συζήτησης την προηγούμενη φορά που είχε οριστεί, αλλά τελικώς δεν παρέστη ούτε και σήμερα. Επιπλέον κατηγόρησε τον «αντικαταστάτη» της, Ανδρέα Λοβέρδο ότι μίλησε σαν συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου.

«Ομοίως τη σιωπή επέλεξε και ο κ. Μητσοτάκης» συνέχισε ο κ. Τσίπρας, ενώ στις αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ ότι εκείνος βρίσκεται στη Μάλτα για τις ανάγκες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Πρωθυπουργός απάντησε σε ειρωνικό τόνο «ναι, δεν είχε άλλη πτήση για τη Μάλτα», κάνοντας έτσι λόγο για επιλογή εκ μέρους της ηγεσίας της ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε «βαρύτατη πολιτική ευθύνη σε όσους πέρασαν τη διάταξη για ασυλία υπουργών που έβλαψαν τη χώρα». Τόνισε πως αυτή η «συνταγματική ασπίδα που προστατεύει τη διαπλοκή» δεν καλύπτει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Εξαπέλυσε νέα πυρά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «η ψήφος των δύο κομμάτων υπέρ της προανακριτικής είναι καλοδεχούμενη, αλλά δεν ξεπλένει κανέναν».

Όπως είπε, «το μεγαλύτερο έγκλημα των δύο κομμάτων είναι η τοξικότητα με την οποία διαπότισαν την ελληνική κοινωνία».

Σχετικά με την πρόταση για τη σύσταση της επιτροπής, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως η συζήτηση αφορά τον κ. Παπαντωνίου και έχει ως αφετηρία έξι δικογραφίες, στις οποίες περιγράφεται με λεπτομέρεια η τεράστια ζημία για το ελληνικό Δημόσιο από σειρά συμβάσεων για εξοπλιστικά προγράμματα.

Τέλος, υπογράμμισε πως «όσο έχουμε την πλειοψηφία στη Βουλή, όλες οι υποθέσεις διαφθοράς θα φτάσουν μέχρι τέλους και όλες οι υποθέσεις που αφορούν το “πάρτι” της Υγείας θα διερευνηθούν σύντομα σε βάθος».

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

Νέα τοποθέτηση του π. Αντώνιου μετά τον σάλο για τα οικονομικά- «Τα ράσα μου δεν έχουν τσέπες»

"Με κατηγορούν άδικα άνθρωποι που δεν πέρασαν καν από την Κιβωτό" λέει ο πατέρας Αντώνιος…