Newsroom

Newsroom

Αλ. Τσίπρας: Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις

Ολοκληρώθηκε απόψε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν η πορεία της διαπραγμάτευσης, καθώς και το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με την επικείμενη απόφαση του ΣτΕ.

580e58a21dc524a05c8b46b0

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας το μέτωπο της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση, καθώς και το μέτωπο με τη διαπλοκή για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. Οι μάχες είναι δύσκολες, αλλά και στις δυο προσερχόμαστε με τη δύναμη που μας δίνει η πεποίθηση ότι υπερασπιζόμαστε το δημόσιο συμφέρον. Τις επόμενες μέρες, η Ν.Δ. και η διαπλοκή θα δώσουν τα ρέστα τους για άλλη μια φορά».

Για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Τσίπρας σημείωσε μεταξύ άλλων: «Κάποιοι ίσως να πιστεύουν ότι οι κυβερνήσεις πέφτουν από δικαστικές αποφάσεις. Τις κυβερνήσεις, όμως, τις εκλέγει ο λαός και τις κρίνει μόνο ο λαός. Το διακύβευμα, λοιπόν, δεν είναι απλώς η ερμηνεία του Συντάγματος, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο: αν η εκλεγμένη από το λαό κοινοβουλευτική πλειοψηφία έχει δικαίωμα να ρυθμίσει το χάος του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, ή αν τα ιδιωτικά συμφέροντα είναι υπεράνω της Δημοκρατίας».

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε, επίσης, την Π.Γ. για την πορεία της διαπραγμάτευσης καθώς και για τα αποτελέσματα των συναντήσεων που είχε, την προηγούμενη εβδομάδα, στις Βρυξέλλες.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…