Newsroom

Newsroom

Αλ. Τσίπρας: "Ο Σαμαράς δεν είπε τίποτα για το φόνο"

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία με την Tρόικα θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα νέο μνημόνιο εξέφρασε ο πρόεδρος του…

tsipras ert 2

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία με την Tρόικα θα οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα νέο μνημόνιο εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας την σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος -όπως σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης-  «δεν είπε λέξη για το φόνο».

«Η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε σήμερα από τον κ. Σαμαρά ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της. Αλλά τις τήρησε πλήρως και μονομερώς, μόνο προς την Τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό», επισημαίνει ο κ. Τσίπρας.

«Το πιο ανησυχητικό, όμως, είναι ότι δεν είπε λέξη για το φόνο. Προσπάθησε επιμελώς, αλλά ανεπιτυχώς, να αποκρύψει  το περιεχόμενο της συμφωνίας με την Τρόικα. Μιας συμφωνίας που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μνημόνιο, που σχεδιάζουν να μας φορέσουν αμέσως μετά τις ευρωεκλογές», σημειώνει. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχεια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους. Πρόκειται για μια βίαιη επιτάχυνση του σχεδίου υποτίμησης της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα».

«Με αυτή την συμφωνία ο κ. Σαμαράς ταυτίστηκε για πάντα  με το μνημόνιο.  Για την ακρίβεια, ο κ. Σαμαράς είναι το μνημόνιο. Και από το μνημόνιο θα βγούμε, μόνο όταν ο λαός μας στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την κυβέρνησή του», καταλήγει ο κ. Τσίπρας.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…