Newsroom

Newsroom

Αλ. Τσίπρας: "Κορυφή παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας η λίστα Λαγκάρντ"

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε…

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ως «κορυφή του παγόβουνου ενός συστήματος κλεπτοκρατίας που εγκαθιδρύθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν η βασική αιτία της χρεοκοπίας».

Όπως επισημαίνει ο κ. Τσίπρας «το σκάνδαλο αυτό δεν έχει να κάνει τόσο με τη συζήτηση του τελευταίου διαστήματος, την περιπτωσιολογία δηλαδή, ποιος παρέλαβε τη λίστα, ποιος το CD, ποιος το αντέγραψε». «Εδώ», όπως αναφέρει, «έχουμε μονάχα ένα μέρος μιας στρατηγικής που ακολουθείται από τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την στηρίζουν όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, να βρίσκεται σε φορολογική ασυλία το μεγάλο κεφάλαιο και η πλουτοκρατία σε αυτό τον τόπο».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν έχει κανένα λόγο να θέλει να «χτυπήσει» προσωπικά τον κ. Βενιζέλο.

«Αυτό που μας απασχολεί είναι, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, να υπάρξει αυτό που αναζητά ο ελληνικός λαός. Ο λαός ζητά δικαιοσύνη. Και ζητά να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει αυτή η διερεύνηση», υπογραμμίζει.

Διευκρινίζει ακόμη ότι όταν ζητείται διερεύνηση αυτό δεν σημαίνει ότι «οι ύποπτοι a priori είναι και ένοχοι», ωστόσο τονίζει ότι οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες, «δεν μπορούν να συγκαλυφθούν» και «ανήκουν σε όλα τα στελέχη των κυβερνήσεων που διαχειρίστηκαν την πορεία της χώρας στο συγκεκριμένο γκρεμό».

Παράλληλα, στη συνέντευξή του ο κ. Τσίπρας υπόσχεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ότι μπορεί «για να είναι το 2013, πέρα από
μια δύσκολη χρονιά, η χρονιά της μεγάλης πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη ο τόπος» και διαμηνύει ότι «η εναλλαγή στην κυβέρνηση με την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλά μια συνηθισμένη εναλλαγή. Θα είναι αλλαγή καθεστώτος».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…