Αλ. Τσίπρας: Η Κυβέρνηση είναι ακραία συντηρητική, νεοφιλελεύθερη, ανίκανη και ξεδιάντροπη

«Στις 7/7 είχαμε την παλινόρθωση ενός πολιτικού καθεστώτος και πολιτικού προσωπικού που έχει τη βασική ευθύνη για τη χρεοκοπία της χώρας. Το πολιτικό αυτό προσωπικό έπαθε σύνδρομο στέρησης εξουσίας και διακυβέρνησης και επέστρεψε αποφάσισε να κυβερνήσει τη χώρα με ένα ακραία νεοφιλελεύθερο και ακραία συντηρητικό σχέδιο», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Νίκαια, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση.

4959807

Ο Αλέξης Τσίπρας,  ανέλυσε ακριβώς αυτούς τους χαρακτηρισμούς που απέδωσε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εκκινώντας από την αυταρχικότητα. Πρόσθεσε δε ότι «το πολιτικό αυτό προσωπικό το χαρακτηρίζω ως ακραία συντηρητικό, ακραία νεοφιλελεύθερο, ανίκανο και ξεδιάντροπο».

Αναφερόμενος στoν αυταρχισμό ανέφερε ότι «είδαμε πράγματα που δεν τα φανταζόμασταν για το 2019 – 2020, όπως την εισβολή σε κινηματογραφική αίθουσα. Έβγαλαν έξω 16άρηδες, μετά οδήγησαν 300 νέα παιδιά έξω από ένα κλάμπ λες και ήταν σε καρτέλ της Κολομβίας, δεν πήγαν να χτυπήσουν την εγκληματικότητα εκεί που πρέπει… Μετά είδαμε το επικοινωνιακό σόου στα Εξάρχεια με τις μωρομάνες και ούτε εκεί χτύπησαν τα ναρκωτικά. Και μετά στην ΑΣΟΕΕ είδαμε εικόνες με τους φοιτητές περικυκλωμένους από τα ΜΑΤ, εικόνες που δεν τις βλέπει κανείς ούτε στη Λατινική Αμερική και μια απρόκλητη και βάναυση επίθεση σε γονείς των προσαχθέντων στα Δικαστήρια».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στους κοριούς που έβαλε η αστυνομία, ενώ χαρακτήρισε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, «νεοδεξιό αλλά και πολύ αδέξιο».

«Είμαστε τελικά Ευρώπη; Μήπως τελικά να προσχωρήσουμε στο κίνημα των μενουμεευρωπαίων;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας υπενθυμίζοντας ότι «Ευρώπη σημαίνει δικαιώματα και αντικειμενικότητα στην ενημέρωση».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε ότι θα διαστρεβλωθούν τα λόγια του όπως «έπεσαν να τον φάνε» επειδή πήγε στην πορεία του Πολυτεχνείου. Αφού τους ενοχλεί πάει να πει ότι είμαστε σε καλό δρόμο σημείωσε και πρόσθεσε:

«Θα είμαστε μέσα στους αγώνες, δίπλα στους πολίτες, δίπλα στους νέους, τους εργάτες, τους εργαζόμενους. Δίπλα στο λαό που αγωνίζεται. Αν νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα του χεριού τους, αν νομίζουν ότι θα μας βάλουν στο τσεπάκι τους, να το ξεχάσουν».

Στη συνέχεια εξηγώντας τον δεύτερο χαρακτηρισμό των κυβερνητικών στελεχών ως «ακραία νεοφιλελεύθεροι», υπενθύμισε ότι «το πρώτο πράγμα που έκανε η κυβέρνηση ήταν να αντιγράψει τις επιταγές του ΣΕΒ και να τους περάσει με μια τροπολογία στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο. Πέρασαν όλα τους τα αιτήματα», υπογράμμισε ο πρόεδρος τους ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι «η ασυδοσία στους εργασιακούς χώρους επανήλθε τάχιστα», κάνοντας λόγο για «126.000 περισσότερες απολύσεις».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε δε στην αρνητική «ραγδαία μεταβολή του συσχετισμού μερικής και πλήρους απασχόλησης», ενώ επί των ημερών της προηγούμενης κυβέρνησης, σημείωσε ο ίδιος ότι το ποσοστό ήταν 60-40 υπερ της πλήρους.

«Εμείς μειώσαμε την ανεργία 10 μονάδες», υπενθύμισε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «σήμερα βλέπουμε ότι κράτος είναι ο νόμος του ισχυρού και αυτό είναι πισωγύρισμα».

Επιπρόσθετα, όσον αφορά στη μεσαία τάξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι «δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει τι έρχεται. Πού είναι οι μεγάλες ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη; Η ΝΔ έδωσε 200 εκατ επιπλέον στον ΕΝΦΙΑ για τις μεγάλες ιδιοκτησίες. Επίσης, οι ελαφρύνσεις στη μεσαία τάξη με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα είναι 17 ευρώ το χρόνο. Τη στιγμή που η επιβάρυνση της μέσης οικογένειας από τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ θα είναι 100 ευρώ το χρόνο».

Ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ωστόσο ότι «το χειρότερο είναι αυτό το οποίο έρχεται στο Ασφαλιστικό. Το 80% των ελεύθερων επαγγελματιών θα πληρώνουν τουλάχιστον 50 ευρώ περισσότερα, το μήνα. Ο κόσμος θα συνειδητοποιήσει τη μεγάλη κοροϊδία της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Στο προσφυγικό αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ακραία δεξιοί αλλά και ακραία αδέξιοι»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως ανίκανη, καθώς «στο μόνο θέμα που δεν αφήσαμε στρωμένο, το προσφυγικό κατάφεραν και έφτασαν τα πράγματα στο απροχώρητο. Στο προσφυγικό αποδεικνύεται ότι δεν είναι μόνο ακραία δεξιοί αλλά και ακραία αδέξιοι».

Για το ίδιο ζήτημα, ο Αλ.Τσίρπας επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός είναι όμηρος της ακραίας ρητορικής που καλλιέργησε το προηγούμενο διάστημα, ενώ αναφορικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών έκανε λόγο για «σύγχρονες φυλακές 5.000 ανθρώπων.

«Ο υφυπουργός Άμυνας που διαχειρίζεται το προσφυγικό, μας έδειξε τη εγκατάσταση της φυλακής – πρότυπο. Ο χάρτης αντιστοιχεί σε ένα απομονωμένο στη μέση του Αιγαίου ακατοίκητου νησιού», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε τον Κ.Μητστοτάκη «αν αυτό είναι το σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού να ζητήσει να ενταχθεί η Ελλάδα στην ομάδα του Βισεγκραντ και να κάνει παρέα με τον κ. Σαλβίνι και τον κ. Όρμπαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας αιτιολόγησε τον χαρακτηρισμό “ξεδιάντροπη” εξαιτίας της αλλαγής των ποινικών κωδίκων. Θέλουν να αθωωθούν για τα θαλασσοδάνεια και την αποδέσμευση των χρημάτων των καταχραστών του δημοσίου ή όσοι κατηγορούνται για διαφθορά σε 18 μήνες αν δεν έχει τελεσιδικίσει η υπόθεσή τους θα παραγράφονται. Εδώ στην Ελλάδα «σιωπή των αμνών» παρά την ερώτηση μου στον Πρωθυπουργό, σε αντίθεση με την FT που έδωσε στην είδηση αυτή δημοσιότητα γιατί είναι μια είδηση που συγκλονίζει διεθνώς.

“Θέλουν να αθωωθούν για τα θαλασσοδάνεια”

Ξεδιάντροπη η κυβέρνηση για την αλλαγή ποινικών κωδίκων. Θέλουν να αθωωθούν για τα θαλασσοδάνεια και την αποδέσμευση των χρημάτων των καταχραστών του δημοσίου ή όσοι κατηγορούνται για διαφθορά σε 18 μήνες αν δεν έχει τελεσιδικίσει η υπόθεσή τους θα παραγράφονται. Εδώ στην Ελλάδα «σιωπή των αμνών» παρά την ερώτηση μου στον Πρωθυπουργό, σε αντίθεση με την FT που έδωσε στην είδηση αυτή δημοσιότητα γιατί είναι μια είδηση που συγκλονίζει διεθνώς.

Ο κ. Φρουζής έγινε ξαφνικά ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας και θα του επιστραφούν και 1,8 εκ. που έχει βγάλει έξω σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την απίστευτη υποκρισία Ν.Δ. – ΚΙΝΑΛ. στην υπόθεση της Novartis.

«Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί αν κάποιοι κοκορεύονται και βγαίνουν στα κανάλια και επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ είναι γιατί πιστεύουν ότι τα αδικήματά τους έχουν παραγραφεί. Δεν ψηφίζουν το άρθρο 86 γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, αναβαθμίσαμε διεθνώς τη χώρα. Τώρα όμως θα πρέπει να δώσουμε μια μάχη για την ταυτότητα της χώρας, μια Ελλάδα συνώνυμο της συντήρησης, ή της ελευθερίας, της δικαιοσύνης,

Θέλουμε τις ζωές μας να τις κατευθύνουν οι ανάγκες μας για αυτό σας καλούμε σε μια μεγάλη πορεία ανασυγκρότησης της χώρας σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας. Θα επιστρέψουμε όχι για τις καρέκλες της εξουσίας αλλά για να βάλουμε ένα λιθαράκι να πάει η χώρα πιο μπροστά για αυτό σας καλούμε να ενταχθείτε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

5848271

Ο Άδωνης Γεωργιάδης έδιωξε από το κέντρο υγείας Βάρδας τον επίορκο γιατρό που χρηματιζόταν από φαρμακευτικές εταιρείες

Την αναστολή των καθηκόντων του επίορκου γιατρού αποφάσισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης μετά…

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

Απόδημος

Ασημακοπούλου: Απόδημος ξεσκεπάζει τα ψέματα της κυβέρνησης με ένα απίστευτο βίντεο – «Το σκάνδαλο είναι μεγαλύτερο»

«Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», ανέφερε ο Δημήτρης Σαββίδης στο βίντεο…

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…