Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορούμε να δώσουμε συναίνεση στο λάθος

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την περιοδεία του στον Νομό Ηλείας με ομιλία στην ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στο θεματικό πάρκο Ξυστρή στον Πύργο. 

τσιπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, αναφέρθηκε στο έργο του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου, κάνοντας λόγο για αθλιότητα, και κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στον αγώνα και σε συμμετοχή στις διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία είναι μια πολιτική δύναμη που έχει ριζώσει στην ελληνική κοινωνία γιατί εκπροσωπεί όλες και όλους τους πολίτες που δεν είναι προνομιούχοι. Τις Ελληνίδες και του Έλληνες που οραματίζονται ένα καλύτερο αύριο, μια πιο δίκαιη κοινωνία. Στο τόπο μας, πάντοτε η Αριστερά και το δημοκρατικό και προοδευτικό κίνημα αγωνιζόταν για μια δικαιότερη κοινωνία» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο κάλεσμά του.

«Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν οι υποσχέσεις της ΝΔ. Έχει αρχίσει να φαίνεται το σχέδιο της εξαπάτησης του ελληνικού λαού, το οποίο ενορχηστρώθηκε από γνωστά πολιτικά κέντρα και υλοποιήθηκε με τη βοήθεια της συντριπτικής μερίδας των ΜΜΕ», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας.

Επιβάλλουν ένα άδικο σύστημα που ευνοεί τα ψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων

«Πού είναι η περιβόητη ανάπτυξη του 4%; Πού είναι η καταιγίδα των επενδύσεων; Πού είναι οι μπουλντόζες που θα έμπαιναν στο Ελληνικό σε μία εβδομάδα; Πού είναι οι δουλειές για όλους; Πού είναι η αύξηση του μισθού; Πού είναι οι ελαφρύνσεις για τους αδύναμους και τη μεσαία τάξη;» αναρωτήθηκε.

«Αντί για ελαφρύνσεις, βλέπουμε επιβαρύνσεις. Βλέπουμε μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα – ακόμα και σε κερδοφόρες επιχειρήσεις και αρνητικά ρεκόρ στην απασχόληση. Η κυβέρνηση προχωρά σε αυξήσεις εισφορών για τη πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών. Το 90% θα πληρώνει 20% υψηλότερες εισφορές. Επιβάλλουν ένα άδικο σύστημα που ευνοεί τα ψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα σε βάρος των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων» ανέφερ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αναστέλλει τη λειτουργία σε 38 σχολές του δημόσιου Πανεπιστημίου στις οποίες οι νέοι και οι νέες θα μπορούσαν να φοιτούν δωρεάν. Την ίδια στιγμή που επαναφέρουν τη βάση του 10 και που ασύδοτα πριμοδοτούν τα κολέγια, εξισώνοντας τα πτυχία τους με αυτά των ΑΕΙ. Ειδικά για την περιοχή, η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει, εντελώς αδικαιολόγητα, να αναστείλει τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού», ανέφερε.

 

Μετά τη τακτοποίηση των «γαλάζιων παιδιών», έχουμε και τους «γαλάζιους παππούδες»

«Χειρουργεία ακυρώνονται, καρκινοπαθείς εκπέμπουν «sos», ο ΦΣΑ καταγγέλλει τη πρωτοφανή έλλειψη φαρμάκων, νοσοκομειακές μονάδες κλείνουν ή υπολειτουργούν. Ο μόνος χώρος των νοσοκομείων που ενδιαφέρει τον κ. Μητσοτάκη είναι ο χώρος των γραφείων των διοικητών των νοσοκομείων. Μετά τη τακτοποίηση των «γαλάζιων παιδιών», έχουμε και τους «γαλάζιους παππούδες». Με τροπολογία, οι συνταξιούχοι του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ που έχουν προσληφθεί ως μετακλητοί σε κυβερνητικές θέσεις, πλέον θα λαμβάνουν και το μισθό και τη σύνταξη».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…