Newsroom

Newsroom

Αλ. Τσίπρας: Αγωνιζόμαστε για μια νέα δημοκρατική και κοινωνική Ευρώπη

Σε έναν αγώνα για το τέλος της λιτότητας για να ανακτήσουμε τη δημοκρατία κάλεσε την ολλανδική αριστερά και τους Ευρωπαίους…

tsipras dsp3 0

Σε έναν αγώνα για το τέλος της λιτότητας για να ανακτήσουμε τη δημοκρατία κάλεσε την ολλανδική αριστερά και τους Ευρωπαίους πολίτες ο υποψήφιος της ευρωπαϊκής αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ολλανδίας στο Άμερσφοορτ.
Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι η δημοκρατία βρίσκεται σήμερα σε κίνδυνο και υποχωρεί εξαιτίας της νεοφιλελεύθερης λιτότητα,  που προκαλεί την ύφεση ή τη στασιμότητα και την εκτίναξη της ανεργίας, και της έλλειψης διαφάνειας και νομιμότητας που οδηγεί σε μια έλλειψη λογοδοσίας. Το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μακριά από τους λαούς της Ευρώπης από όλες τις απόψεις τροφοδοτεί μεταξύ άλλων την απάθεια, τη δυσπιστία και τον ευρωσκεπτικισμό.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε για τα φαινόμενα της ξενοφοβίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού που έχουν εκδηλωθεί τόσο στην Ολλανδία όσο και στην Ελλάδα με τη δημιουργία αντιδραστικών και νεοναζιστικών κομμάτων.
«Εμείς λέμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ή θα είναι δημοκρατική ή δεν θα υπάρχει», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας ζητώντας από την ολλανδική αριστερά να αγωνιστούμε από κοινού για να ανατρέψουμε τις πολιτικές  της λιτότητας, της ύφεσης και της ανεργίας.
«Η δημοκρατία για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτη», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι η περισσότερη και βαθύτερη δημοκρατία αποτελεί έναν μεγάλο εχθρό του νεοφιλελευθερισμού.
Ο Αλ. Τσίπρας περιέγραψε στην ομιλία του τις συνέπειες των Μνημονίων όχι μόνο στην ελληνική οικονομία, αλλά και στην κατάρρευση των θεσμικών ελέγχων και ισορροπιών, με την υποβάθμιση του κοινοβουλίου σε μηχανισμό επικύρωσης των αποφάσεων της τρόικας, ενώ εξαπέλυσε μια δριμύτατη κριτική εναντίον της κυβέρνησης Σαμαρά και της τρόικας προειδοποιώντας ότι η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο Μνημόνιο.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την ολλανδική αριστερά μα στηρίξει τους αγώνες του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την οικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης και να στηρίξει την υποψηφιότητά της ευρωπαϊκής αριστεράς στις κάλπες των ευρωεκλογών.
Ο Αλ. Τσίπρας, είχε προσκληθεί σήμερα ως ομιλητής σε εκδήλωση-συζήτηση, που διοργάνωσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας (SP) με θέμα: «Δημοκρατία, Οικονομία και Κοινωνία».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Ολλανδίας και θα πλαισιώθηκε από ένα ευρύ φάσμα καταξιωμένων στα πεδία δράσης τους ομιλητών, πολιτικών, εκπροσώπων φορέων, πανεπιστημιακών.
ΑΥΓΗ

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…