Αλ. Τριανταφυλλίδης: Να μην γίνουν μειώσεις στις συντάξεις το 2019 (video)

Κατά των περικοπών στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου του 2019, τάχθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, σημειώνοντας μάλιστα ότι στην ίδια γραμμή κινείται και η κυβέρνηση.

NewsRoom 02/07/2018 | 14:12

 Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης: «Ορθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κινείται στη μη υλοποίηση της νομοθετικής πρόβλεψης περί μειώσεων των συντάξεων. Δεν πρέπει να γίνουν μειώσεις στις συντάξεις την 1η Ιανουαρίου 2019».

Η στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, σύμφωνα με τον κ. Τριανταφυλλίδη, μπορεί να γίνει από τους πόρους που θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση από την ρύθμιση της αγοράς διαδικτυακού στοιχηματισμού.

«Εξοικονόμηση σημαντικών πόρων από τη ρύθμιση του διαδικτυακού τζόγου - Να μπει τέλος στο μεταβατικό καθεστώς των 24 online εταιρειών»

Η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα του online τζόγου – κατά κοινή παραδοχή – στερεί πολύτιμα έσοδα από το κράτος. Ο κ. Τριανταφυλλίδης εκτίμησε ότι με τη ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς θα μπορούσαν να εισρεύσουν στα δημόσια ταμεία έως και 750 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο μη φορολογημένος διαδικτυακός τζόγος και οι εταιρείες που παραμένουν ακόμη χωρίς αδειοδότηση έχουν τζίρο 6 δισεκατομμύρια ευρώ. Το διαδικτυακό στοίχημα θα μπορούσε να δώσει έσοδα αντίστοιχα των 750 εκατομμυρίων ευρώ που πληρώνει ο ΟΠΑΠ στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτά τα χρήματα θα αποτελούσαν εξαιρετικό πόρο για το δημόσιο σύστημα ασφάλισης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.