Al Jazeera: Η Ελλάδα βασάνισε και επαναπροώθησε Κουβανούς μετανάστες στην Τουρκία

Τουλάχιστον 30 Κουβανοί μετανάστες έπεσαν θύμα ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων από την ΕΛΑΣ και στη συνέχεια επαναπροωθήθηκαν βιαίως στην Τουρκία, αποκαλύπτει δημοσίευμα του Al Jazeera.

AP21314744649536

Τουλάχιστον 30 Κουβανοί μετανάστες έπεσαν θύμα ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων από την ΕΛΑΣ και στη συνέχεια επαναπροωθήθηκαν βιαίως στην Τουρκία, αποκαλύπτει δημοσίευμα του Al Jazeera – Είναι πασιφανές πως οι επαναπροωθήσεις έχουν γίνει ο ελέφαντας στο δωμάτιο, αφού κανείς δεν μιλάει για αυτό, καλύπτοντας το θέμα με ένα πέπλο μυστηρίου.

Πιο συγκεκριμένα, τους ξέντυσαν, τους βασάνισαν, δεν τους έδιναν νερό και φαγητό, τους κατέσχεσαν τα διαβατήρια, τα χρήματα και άλλα προσωπικά αντικείμενα, αρνήθηκαν να τους δώσουν τη δυνατότητα να κάνουν αίτηση για άσυλο και τους βύθιζαν στο νερό πριν και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απέλασης.

Πλέον οι άτυχοι μετανάστες βρίσκονται στη Τουρκία χωρίς κανένα νομικό έγγραφο και μερικοί από αυτούς έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες κουβανικές αρχές εκεί.

al jazeera

Η μαρτυρία ενός κουβανού γιατρού

Ένα εκ των θυμάτων που μίλησε στο Al Jazeera με ψευδώνυμο δήλωσε πως είναι 38 ετών γιατρός από την Αβάνα, και πως ο στόχος του ήταν να ζητήσει άσυλο στην Ισπανία. Ο ίδιος μαζί με άλλους δύο ήρθαν στη χώρα μας μέσω της Β. Μακεδονίας και συνελήφθησαν σε ένα λεωφορείο είχε ξεκινήσει από τη Θεσσαλονίκη και είχε ως προορισμό την Αθήνα.

«Είπα στους αξιωματικούς ότι είμαι γιατρός από την Κούβα και ήμουν εκεί για να ζητήσω πολιτικό άσυλο. Με κοίταξαν και γέλασαν», ανέφερε στο Al Jazeera ο Κουβανός.

Έχοντας περάσει ένα βράδυ στο κρατητήριο μεταφέρθηκαν στα σύνορα του Έβρου και αναγκάστηκαν να περπατάνε σε γραμμή συνοδευόμενοι από κουκουλοφόρους ενόπλους.

Εκεί ένας εκ των ενόπλων χτύπησε με το όπλο του έναν ξεγυμνωμένο Κουβανό και στη συνέχεια του βύθισε το κεφάλι στο νερό έως ότου τον σταμάτησαν οι άλλοι αξιωματικοί.

Αργότερα η ομάδα των μεταναστών επιβιβάστηκε σε βάρκες από άντρες με πολιτικά.

Φτάνοντας στα μισά της διαδρομής οι μετανάστες αναγκάστηκαν να αποβιβαστούν και να κολυμπήσουν προς την άλλη πλευρά.

Οι επαναπροωθήσεις δεν είναι κάτι καινούργιο

Οι παραπάνω πρακτικές έρχονται ως συνέχεια της βάρβαρης και παράνομης μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ που έχει σηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο.

Είναι πασιφανές πως οι επαναπροωθήσεις έχουν γίνει ο ελέφαντας στο δωμάτιο, αφού κανείς δεν μιλάει για αυτό, καλύπτοντας το θέμα με ένα πέπλο μυστηρίου.

Άλλωστε ήταν χαρακτηριστικός ο εκνευρισμός του Μητσοτάκη όταν ρωτήθηκε για το θέμα από την Ολλανδή δημοσιογράφο Ίνγκεμποργκ Μπέγκελ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην ίδια που τον ρώτησε.

Πηγή: Aljazeera.com και documentonews.gr

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

InCollage 20240419 145031854

Λαζόπουλος: “Τα έχωσε” σε Αυτιά – «Πόσα χιλιόμετρα γλείψιμο έχει κάνει η γλώσσα του» (video)

«Σηκωνόταν χαράματα για να στηρίξει την κυβέρνηση. Δεν προχώρησε καθόλου σαν άνθρωπος», ανέφερε ο Λάκης…

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Σούζη

Xριστίνα Σούζη: «Πολικός αεροχείμμαρος γιοκ! Πολικές θερμοκρασίες γιοκ!» – H πρόγνωση της για τις επόμενες μέρες (video)

Η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ δεν συμφωνεί με τις προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και για…