Αλ. Χαρίτσης: Ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του

Με τον υπερβάλλοντα ζήλο του να αποδείξει πόσο ρατσιστής είναι  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης πήγε... μερικά βήματα παραπέρα, και με την ασχετοσύνη που τον διακρίνει ενέπλεξε το σκεπτικό της καλλιτεχνικής «επέμβασης» που πραγματοποίησαν κατά τη διάρκεια της παρέλασης στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας τα 10 κορίτσια, με  ένα  αδιανόητο ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος των ατόμων με αναπηρίες.  

 

Ο Μ. Βορίδης ανέφερε αυτολεξεί στον ΣΚΑΙ:  «Είναι παιδιά, αν είναι, ας πούμε ότι είναι 16 χρονών, με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά, συνομιλείς έτσι; δεν είναι ανάπηρο…»

Ο  υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης– υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη- δήλωσε λοιπόν ξεκάθαρα ότι με άτομα με αναπηρία δεν μπορείς να συνεννοηθείς. 

Τα λόγια αυτά του Μάκη Βορίδη προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον χαρακτηρίζει «γνήσιο ακροδεξιό» και σημειώνει ότι είναι «ντροπή  κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Χαρίτσης έγραψε στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς», γράφει ο Αλ. Χαρίτσης με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις Βορίδη και σημειώνει:

«Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του.

Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

 

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος: «Δεν θα δεχτούμε καμία λύση που να μπαλώνει απλώς τις τρύπες που άνοιξε το ΠΔ»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος χαρακτηρίζει πρόοδο την παραδοχή ότι χρειάζονται νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να…

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Ο Αμαζόνιος εκπέμπει SOS: Πάνω από το 1/3 έχει επηρεαστεί από την ανθρώπινη δραστηριότητα

Σημαντικά μεγαλύτερες οι ζημιές στο δάσος του Αμαζονίου, σε σχέση με αυτές που παρατηρούνταν μέχρι…