Αλ. Χαρίτσης: Οι υποκλοπές και η ακρίβεια είναι οι πιο ορατές αποδείξεις ότι δεν πάει άλλο

«Οι επόμενες εκλογές αφορούν μία στρατηγική επιλογή για το μέλλον της χώρας»

xaritsis 2

«To σκάνδαλο των υποκλοπών είναι μία όψη του συνολικού εκφυλισμού της κυβέρνησης και της ζημιάς που προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Οι υποκλοπές και η ακρίβεια δεν είναι δύο διαφορετικά θέματα. Είναι οι πιο ορατές αποδείξεις ότι δεν πάει άλλο!» δηλώνει ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Action 24».

«Όσα επικοινωνιακά τεχνάσματα και να σκαρφιστεί η κυβέρνηση οι πολίτες δεν εξαπατώνται άλλο. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ακριβότερη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας  -προ επιδοτήσεων κ φόρων- για το α’ εξάμηνο του 2022 και η υψηλότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη οφείλονται στην «“ακρίβεια Μητσοτάκη”» συνεχίζει και υπογραμμίζει ότι: «η κυβέρνηση έχει κάνει πολύ συγκεκριμένες επιλογές στο θέμα της ακρίβειας. Επιλογές επώδυνες για τους πολλούς και πλουτισμού των λίγων και ισχυρών».

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι μείζον να προχωρήσουμε επιτέλους στον συνολικό σχεδιασμό και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων» τονίζει ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Και βέβαια στην αξιοποίηση της δυνατότητας αναθεώρησης που προβλέπεται τόσο στον κανονισμό του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας όσο και στο ΕΣΠΑ» επισημαίνει ο Αλ. Χαρίτσης.

Αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών, ο κ. Χαρίτσης σημειώνει ότι: «η  κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας έσπευσε να καταργήσει, για πρώτη φορά, το νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, που ίσχυε κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζοντας τον κατάπτυστο Πτωχευτικό Νόμο για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση μομφής. Όσες προσπάθειες συμψηφισμού και αν γίνουν, όση προπαγάνδα διαστρέβλωσης και αν επιστρατευθεί, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα καταγραφεί ως η πρώτη η οποία οδηγεί σε εκποίηση κύριες κατοικίες συμπολιτών μας». Και προσθέτει: «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο για έξοδο από την κρίση και έχει προτείνει ένα συνολικό και συνεκτικό πλαίσιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους».

«Οι επόμενες εκλογές δεν αφορούν απλά μια κομματική αντιπαράθεση, αλλά μία στρατηγική επιλογή για το μέλλον της χώρας. Συνέχιση της κοινωνικής, οικονομικής και θεσμικής κατάπτωσης με κυβέρνηση της ΝΔ ή μία νέα αρχή με κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;» συνεχίζει ο Αλ. Χαρίτσης, επισημαίνοντας ότι: «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για μια ευρεία συσπείρωση γύρω από ένα πρόγραμμα οικονομικής θωράκισης και κοινωνικής ανασύνταξης».

«Στόχος μας είναι ξεκάθαρα η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο για μια προοδευτική κυβέρνηση με πολύ και δεσμευτική προγραμματική βάση: μάχη με την ακρίβεια, διαφάνεια και δικαιοσύνη, ριζικές και τολμηρές μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολλών στο κοινωνικό κράτος και στην παραγωγική βάση της χώρας» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…