Αλ. Χαρίτσης: Η κυβέρνηση ξεπουλάει τα σπίτια των πολιτών στα funds

«Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία»

«Την στιγμή που 700.000 ακίνητα κινδυνεύουν να «βγουν στο σφυρί», η κυβέρνηση αντί να προστατεύσει την κοινωνία μιλάει για στρατηγικούς κακοπληρωτές», τόνισε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Χαρίτσης, στον τ/στ «Ant1 TV», αναφερόμενος στο θέμα των πλειστηριασμών. Ο κ. Χαρίτσης σημείωσε «την σπουδή να υπάρξει απόφαση από τον Άρειο Πάγο μέσα σε 9 μόλις μέρες για τους servicers και την δυνατότητά τους να εκτελούν πλειστηριασμούς».  «50 δισ. ευρώ θα χάσει το ελληνικό Δημόσιο από την  πρόβλεψη να μην υπάρξει φορολόγηση των μεταβιβάσεων» πρόσθεσε.

«Μέχρι το 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε καθεστώς προστασίας της α’ κατοικίας, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης στην βουλή τον Απρίλιο του 2020» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Παίρνετε τα σπίτια του κόσμου για να τα δώσετε στους Πάτσηδες» σχολίασε χαρακτηριστικά και κάλεσε εκ νέου την Κυβέρνηση να «φέρει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών μέχρι τις εκλογές, ώστε να νομοθετήσει στη συνέχεια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ την προστασία της α’ κατοικίας».

«Το αποτέλεσμα της κάλπης θα κριθεί από το ποια πολιτική δύναμη έχει πειστική απάντηση στα πολύ μεγάλα και ζωτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική κοινωνία» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης και πρόσθεσε ότι «έχουμε καταθέσει μια ολοκληρωμένη προγραμματική πρόταση για το τεράστιο πρόβλημα των πλειστηριασμών και την πλήρη άρση προστασίας της α’ κατοικίας, την κρίση της ακρίβειας και τον ενεργειακό πληθωρισμό που αποτελούν βραχνά για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Για την στήριξη των μικρομεσαίων και την κατεύθυνση των χρηματοδοτήσεων τα επόμενα χρόνια, αλλά και για το μέλλον του ΕΣΥ».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές και αυτό θα ξεκλειδώσει την δυνατότητα για τον σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης» κατέληξε ο κ. Χαρίτσης.

Η τρολ ανάρτηση της Ακρίτα με Σκρέκα στη “Λάμψη” του Φώσκολου: «Μίλα Βίρνα επιτέλους – Τα λαμπάκια Γιάγκο Δράκο»

Η τρολ ανάρτηση της Ακρίτα με Σκρέκα στη “Λάμψη” του Φώσκολου: «Μίλα Βίρνα επιτέλους – Τα λαμπάκια Γιάγκο Δράκο»

Η βουλετής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ειδικότερα τον διάλογο που είχε ο υπουργός με την υπάλληλο…