Ακυρώθηκε συνέντευξη του Ιρανού προέδρου στο CNN όταν η δημοσιογράφος δεν δέχθηκε να βάλει μαντίλα

Η συνέντευξη του Ιρανού προέδρου στο CNN ακυρώθηκε επειδή η Κριστιάν Αμανπούρ αρνήθηκε να φορέσει μαντίλα-Η δημοσιογράφος περιέγραψε με αιχμές πώς ακυρώθηκε η συνέντευξη

Την ώρα που οι νεκροί αυξάνονται στο Ιράν και οι διαδηλώσεις παίρνουν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ο πρόεδρος της χώρας, Εμπραχίμ Ραϊσί πυροδοτεί, όπως φαίνεται, κι άλλο το ήδη τεταμένο κλίμα. Με φόντο αυτή την κατάσταση, η πολεμική ανταποκρίτρια του CNN, Κριστιάν Αμανπούρ κατήγγειλε μέσω Twitter, πως ενώ είχε κανονίσει συνέντευξη με τον πρόεδρο Ραϊσί σε αμερικανικό έδαφος, εκείνος αρνήθηκε να την παραχωρήσει επειδή η δημοσιογράφος δεν φορούσε χιτζάμπ.

 

Σύμφωνα με την ίδια την Αμανπούρ, ένας σύμβουλος του Ιρανού προέδρου πήγε να την δει περίπου 40 λεπτά πριν ξεκινήσει η προγραμματισμένη συνέντευξη και της είπε ότι ο Εμπραχίρ Ραϊσί της «πρότεινε» να φορέσει μαντίλα «επειδή διανύουμε τους ιερούς μήνες Μουχαράμ και Σαφάρ».

«Αρνήθηκα ευγενικά. Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου δεν υπάρχει κανένας νόμος ή παράδοση σχετικά με τη χρήση της μαντίλας. Παρατήρησα ότι κανένας Ιρανός πρώην πρόεδρος δεν το είχε απαιτήσει, όταν τους είχα πάρει συνέντευξη εκτός του Ιράν», εξήγησε η δημοσιογράφος, που γεννήθηκε στη Βρετανία από Ιρανό πατέρα.

Ο σύμβουλος της εξήγησε τότε ότι υπ’ αυτές τις συνθήκες η συνέντευξη δεν θα δινόταν.

«Η συνέντευξη δεν έγινε. Ενώ οι διαδηλώσεις συνεχίζονται στο Ιράν και άνθρωποι σκοτώνονται, θα ήταν σημαντικό να μιλήσουμε με τον πρόεδρο Ραϊσί. Είπε ότι ήταν “θέμα σεβασμού” και αναφέρθηκε στην “κατάσταση στο Ιράν” – αναφερόμενος στις διαδηλώσεις που σαρώνουν τη χώρα. Και πάλι, είπα ότι δεν μπορούσα να συμφωνήσω με αυτήν την πρωτόγνωρη και απροσδόκητη συνθήκη. Και έτσι φύγαμε. Η συνέντευξη δεν έγινε. θα ήταν μια σημαντική στιγμή να μιλήσω με τον Πρόεδρο Ραϊσί» πρόσθεσε αιχμηρά η Κριστιάν Αμανπούρ.

Δείτε τα επίμαχα tweets

 

 

 

 

 

 

 

 

Iστορικός Περίπατος για την πρώτη μεγάλη μάχη των Δεκεμβριανών σε Μακρυγιάννη και Πλάκα

Iστορικός Περίπατος για την πρώτη μεγάλη μάχη των Δεκεμβριανών σε Μακρυγιάννη και Πλάκα

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης θα πραγματοποιήσει περίπατο…

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 46χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 13χρονης θετής του κόρης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 46χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 13χρονης θετής του κόρης

Θα κληθούν να καταθέσουν τα ετεροθαλή αδέρφια που υποστηρίζει το κορίτσι ότι ήταν μπροστά στις…

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το «τρομερό λάθος» που έκανε με τα παιδιά του – «Έμαθαν ιταλικά»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το «τρομερό λάθος» που έκανε με τα παιδιά του – «Έμαθαν ιταλικά»

Το διάσημο ζευγάρι δήλωσε μεταξύ άλλων, πως μετανιώνουν πικρά που έμαθαν στα παιδιά τους να…