Newsroom

Newsroom

Ακυρώθηκε το πρωτοχρονιάτικο σόου στο Χονγκ Κονγκ

Το φαντασμαγορικό σόου με πυροτεχνήματα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Χονγκ Κονγκ θα ακυρωθεί για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία, καθώς οι διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει εδώ και πάνω από έξι μήνες έκαναν εντονότερες τις ανησυχίες για την ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Συμβούλιο Τουρισμού του Χονγκ Κονγκ.

w18 12261921696043

Το σόου αυτό συνήθως προσελκύει χιλιάδες ντόπιους και τουρίστες στο γραφικό λιμάνι της Βικτόρια και η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση του νέου έτους μεταδίδεται σε όλο τον κόσμο.

Οι συνεχιζόμενες διαδηλώσεις στην πρώην βρετανική αποικία, που πυροδοτήθηκαν από ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο που τώρα αποσύρθηκε και αφορούσε την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, έχουν αποδεκατίσει τους κλάδους του τουρισμού και του λιανεμπορίου, με πολλές σημαντικές πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις να ακυρώνονται τους τελευταίους μήνες.

Τα πυροτεχνήματα θα αντικατασταθούν από τη «Συμφωνία των Φώτων», ένα πολυμεσικό σόου με φώτα, που περιλαμβάνει προβολές στους υψηλότερους ουρανοξύστες της πόλης τα μεσάνυκτα, σύμφωνα με αξιωματούχους του τουριστικού κλάδου. Η πρόσοψη του Συνεδριακού και Εκθεσιακού Κέντρου του Χονγκ Κονγκ θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο ρολόι που θα μετρά αντίστροφα τον χρόνο ενώ από τις γειτονικές ταράτσες θα εκτοξευθούν μικρά πυροτεχνήματα.

Το Συμβούλιο Τουρισμού «δίνει μεγάλη σημασία στη δημόσια ασφάλεια όλων των εκδηλώσεων που διοργανώνει», ανέφερε σε ανακοίνωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο Χονγκ Κονγκ, αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε ένα νέο μοντέλο».

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…