Newsroom

Newsroom

Άκυρος συναγερμός για το χαμένο Boeing από τον κινεζικό δορυφόρο – Κερδίζει έδαφος το σενάριο τύπου Helios

Κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι το αγνοούμενο Boeing 777 των Malaysia Airlines κατέπεσε στο σημείο που κατέδειξαν εικόνες από…

boeing mh370

Κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι το αγνοούμενο Boeing 777 των Malaysia Airlines κατέπεσε στο σημείο που κατέδειξαν εικόνες από δορυφόρο που δημοσιοποίησε η κινεζική κυβέρνηση δεν εντοπίστηκε, παρά τις έρευνες σε θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας.

«Δεν υπάρχει τίποτα. Πήγαμε εκεί, δεν υπάρχει τίποτα», δήλωσε ο Ντατούκ Αζαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

Στις εικόνες από τον κινεζικό δορυφόρο εμφανίζονταν να επιπλέουν σε θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας τρία αντικείμενα με μέγεθος 13 επί 18 μέτρα, 14 επί 19 μέτρα και 24 επί 22 μέτρα. Ωστόσο, οι έρευνες στο σημείο δεν απέδωσαν καρπούς.

Την ίδια στιγμή, παραμένει το μυστήριο για το τι ακριβώς συνέβη στο μοιραίο Boeing, με το σενάριο της αποσυμπίεσης της καμπίνας του αεροσκάφους, όπως είχε συμβεί στο αεροπλάνο της Helios το 2005, το οποίο κατέπεσε στο Γραμματικό κοστίζοντας τη ζωή σε 121 ανθρώπους, να κερδίζει έδαφος.

Το δίκτυο Sky News μετέδωσε ρεπορτάζ προσομοίωσης πτήσης, στο οποίο αναπαρίστατο το τι ακριβώς θα συνέβαινε σε μία τέτοια περίπτωση, και ένα πιθανό σενάριο είναι ότι οι πιλότοι αντί να φορέσουν τις μάσκες οξυγόνου επέλεξαν να στρίψουν το αεροσκάφος και να γυρίσουν στην Κουάλα Λουμπούρ, όμως λιποθύμησαν πριν προλάβουν να ορίσουν τις συντεταγμένες.

Σε αυτό το σενάριο, ο αυτόματος πιλότος θα συνέχιζε να ελέγχει το αεροπλάνο στο ίδιο ύψος, μέχρι που θα καταναλώνονταν όλα τα καύσιμα και τελικά το αεροσκάφος θα έπεφτε, οδηγώντας στο θάνατο όλους τους επιβάτες.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…